Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για εξοπλισμό των Σύρων ανταρτών πιέζει η Γαλλία

Για εξοπλισμό των Σύρων ανταρτών πιέζει η Γαλλία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε ότι θα συζητήσει το θέμα του εξοπλισμού των ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης με τους Ευρωπαίους ομολόγους του. Από τον Γάλλο πρόεδρο θα γίνει δεκτός το Σάββατο ο επικεφαλής του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, Άχμαντ Μόαζ αλ Χάτιμπ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε ότι θα συζητήσει το θέμα του εξοπλισμού των ανταρτών της συριακής αντιπολίτευσης με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει τη χαλάρωση του εμπάργκου όπλων που έχει επιβάλει η ΕΕ στη Συρία, προκειμένου να επιτρέψει σε «αμυντικά όπλα» να φτάσουν σε χέρια ανταρτών.

Από τον Γάλλο πρόεδρο θα γίνει δεκτός το Σάββατο ο επικεφαλής του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, Άχμαντ Μόαζ αλ Χάτιμπ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

Ήδη, από το βράδυ της Τετάρτης η γαλλική προεδρία είχε αφήσει να γίνει γνωστό ότι ο Ολάντ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αλ Χάτιμπ, διευκρινίζοντας ότι η προσεχής επίσκεψή του στο Παρίσι στόχο έχει να «ενισχυθεί ο συντονισμός και η απαραίτητη κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας προς όφελος του συριακού λαού».

Πάντοτε σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου, ο Ολάντ επίσης «συνεχάρη θερμά στην συνομιλία τους για την εκλογή του την 11η Νοεμβρίου τον σεΐχη αλ Χάτιμπ. Η δημιουργία του Συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την προετοιμασία της νέας Συρίας».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: «Ο πρόεδρος Ολάντ «ενθάρρυνε τον Άχμαντ Μόαζ αλ Χάτιμπ να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παγιώσει την εξουσία και την αξιοπιστία του συνασπισμού στο εσωτερικό της Συρίας και να κινηθεί γρήγορα προς την σύσταση μιας προσωρινής κυβέρνησης, ικανής να εγγυηθεί την πολιτική μετάβαση και να παράσχει ό,τι χρειάζεται ο συριακός λαός».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024