Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφυροκοπούν οι ισραηλινές δυνάμεις τη Γάζα, τρεις νεκροί από ρουκέτα της Χαμάς

Σφυροκοπούν οι ισραηλινές δυνάμεις τη Γάζα, τρεις νεκροί από ρουκέτα της Χαμάς

Ισραηλινά αεροσκάφη, τανκ και σκάφη του πολεμικού ναυτικού συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα τα χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας ενώ παλαιστινιακές ρουκέτες πλήττουν σημεία στο νότιο Ισραήλ, κλείνοντας στα σπίτια τους κατοίκους εκατέρωθεν των συνόρων υπό το φόβο ενός νέου πολέμου. Σε ετοιμότητα για χερσαίες επιχειρήσεις το Ισραήλ, τρεις νεκροί στο νότιο τμήμα του από ρουκέτα της Χαμάς· κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανάφλεξη· υποστηρίζει η Ουάσινγκτον το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» καλώντας να αποφευχθούν θύματα μεταξύ αμάχων.

Ισραηλινά αεροσκάφη, τανκ και σκάφη του πολεμικού ναυτικού συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα τα χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας ενώ παλαιστινιακές ρουκέτες πλήττουν σημεία στο νότιο Ισραήλ, κλείνοντας στα σπίτια τους κατοίκους εκατέρωθεν των συνόρων υπό το φόβο ενός νέου πολέμου. Σε ετοιμότητα για χερσαίες επιχειρήσεις το Ισραήλ, τρεις νεκροί στο νότιο τμήμα του από ρουκέτα της Χαμάς· κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανάφλεξη· υποστηρίζει η Ουάσινγκτον το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» καλώντας να αποφευχθούν θύματα μεταξύ αμάχων.Η ανάφλεξη, που ξεκίνησε με το θάνατο του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς σε ισραηλινή επιδρομή, έχει φέρει επίσης στο κόκκινο και τις εύθραυστες σχέσεις Ισραήλ και Αιγύπτου. Το Κάιρο -μετά τη σύγχυση που είχε προκληθεί περί της ανάκλησης του Ισραηλινού πρέσβη στην Αίγυπτο- ζήτησε την έκτακτη συνέλευση του ΣΑ του ΟΗΕ, με τους Παλαιστίνιους να ζητούν από τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν παύση των ισραηλινών επιχειρήσεων.

Οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίστηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, στοχεύοντας τις εγκαταστάσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης και τα «κέντρα ρουκετών» της Χαμάς. Η επιχείρηση του Ισραήλ είναι η πιο ισχυρή μετά τον πόλεμο στις αρχές του 2009 που κατέληξε σε άτυπη ανακωχή.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η ισραηλινή αστυνομία, ρουκέτα από τη Γάζα στοίχισε που έπεσε σε πολυκατοικία στην ισραηλινή πλευρά στοίχισε τη ζωή σε τρία άτομα.

Την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεων έχασαν τη ζωή τους δέκα Παλαιστίνιοι, δύο παιδιών συμπεριλαμβανομένων, και επτά μαχητές της Χαμάς. Οι τραυματίες υπολογίζονται τουλάχιστον στους 93.

Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης, η Χαμάς έχει εκτοξεύσει αρκετές ρουκέτες προς την ισραηλινή πλευρά, αλλά οι τρεις Ισραηλινοί νεκροί το πρωί της Πέμπτης ήταν τα πρώτα θύματα -εξέλιξη που κινδυνεύει να κλιμακώσει ακόμη περισσότερο την απάντηση του Ισραήλ.

Οι περιοχές και από τις δύο πλευρές των συνόρων έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σχολεία, καταστήματα και οι περισσότερες υπηρεσίες είχαν κλείσει το πρωί της Πέμπτης μετά από μία νύχτα την οποία πολλοί πέρασαν σε υπόγεια καταφύγια.

Τοι Ισραήλ αναφέρει πως η εξόντωση του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς ήταν η έναρξη ευρείας επιχείρησης κατά των ενόπλων οργανώσεων της Γάζας ως αντίποινα στις επιθέσεις με ρουκέτες που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες κατά της ισραηλινής επικράτειας (110 ρουκέτες στα νότια της χώρας από το Σάββατο).

Το Ισραήλ επέμεινε την Πέμπτη πως είναι έτοιμο να επεκτείνει τις επιχειρήσεις, αναφέροντας ως ισχυρή πιθανότητα τη χερσαία επέμβαση εάν η Χαμάς δεν δώσει σημάδια υποχώρησης. Στον ισραηλινό στρατό δόθηκε επίσης έγκριση να καλέσει κλάσεις εφέδρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024