Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να μη γίνουν περικοπές στην υγεία που θα στοιχίσουν ζωές ζητεί ο Μπόνο

Να μη γίνουν περικοπές στην υγεία που θα στοιχίσουν ζωές ζητεί ο Μπόνο

Έκκληση στις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν σε περικοπές στην υγεία που θα στοιχίσουν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους που πάσχουν από AIDS απηύθυνε ο Ιρλανδός αστέρας της ροκ, Μπόνο. Ο τραγουδιστής των U2 δήλωσε ότι πιθανή συρρίκνωση των χρημάτων του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, που κατευθύνονται στην υγεία, θα αφήσει περισσότερους από 275.000 ανθρώπους χωρίς θεραπεία και θα οδηγήσει 63.000 πάσχοντες από AIDS στο θάνατο. Ο αστέρας της ροκ επισκέπτεται την Ουάσιγκτον για να ζητήσει από τους πολιτικούς των ΗΠΑ να συνεχίσουν την αναπτυξιακή βοήθεια.

Έκκληση στις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν σε περικοπές στην υγεία που θα στοιχίσουν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους που πάσχουν από AIDS απηύθυνε ο Ιρλανδός αστέρας της ροκ και ακτιβιστής στη μάχη κατά της φτώχειας, Μπόνο.

Ο τραγουδιστής των U2 δήλωσε ότι πιθανή συρρίκνωση των χρημάτων του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, που κατευθύνονται στην υγεία, θα αφήσει περισσότερους από 275.000 ανθρώπους, χωρίς θεραπεία και θα οδηγήσει 63.000 πάσχοντες από AIDS στο θάνατο.

Ο Μπόνο ανέφερε στοιχεία που συνέλεξε από το amfAR, το ίδρυμα για την έρευνα του AIDS.

«Ξέρουμε ότι υπάρχουν περικοπές, το καταλαβαίνουμε αυτό. Αλλά όχι περικοπές που θα κοστίσουν ζωές» είπε ο Μπόνο στο κατάμεστο αίθριο της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσιγκτον. Κατά τον Μπόνο μια οικονομική ύφεση, δεν πρέπει να είναι αυτομάτως και ηθική κρίση.

Ο αστέρας της ροκ επισκέπτεται την Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για να ζητήσει από τους πολιτικούς των ΗΠΑ να συνεχίσουν την αναπτυξιακή βοήθεια.

Αν οι πολιτικοί δεν καταφέρνουν να έρθουν σε συμφωνία, οι αυτόματες περικοπές δαπανών θα μπορούσαν να μειώσουν περισσότερο από 1 δισ. δολάρια τον προϋπολογισμό για την παγκόσμια υγεία και την ανάπτυξη, σύμφωνα με τα στοιχεία από το αμερικανικό γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024