Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Ιράκ ακύρωσε εξοπλιστική συμφωνία ύψους 4,2 δισ. δολαρίων με τη Ρωσία

Το Ιράκ ακύρωσε εξοπλιστική συμφωνία ύψους 4,2 δισ. δολαρίων με τη Ρωσία

Το Ιράκ ακύρωσε συμφωνία ύψους 4,2 δισ. δολαρίων με τη Ρωσία για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού, ένα μήνα μετά το κλείσιμό της, ανακοίνωσε Ιρακινός βουλευτής. Εκπρόσωπος του Μαλίκι δήλωσε ότι υπάρχουν υποψίες για διαφθορά στην όλη διαδικασία. Στις αρχές Οκτωβρίου, η Ρωσία είχε ανακοινώσει τη συμφωνία που θα την καθιστούσε τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή όπλων στη χώρα της Μέσης Ανατολής, μετά τις ΗΠΑ.

Το Ιράκ ακύρωσε συμφωνία ύψους 4,2 δισ. δολαρίων με τη Ρωσία για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού, ένα μήνα μετά το κλείσιμό της, ανακοίνωσε Ιρακινός βουλευτής.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Ρωσία είχε ανακοινώσει τη συμφωνία, που θα την καθιστούσε τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή όπλων στη χώρα της Μέσης Ανατολής, μετά τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ Μαλίκι, όταν ο πρωθυπουργός επέστρεψε από το ταξίδι του στη Ρωσία είχε κάποιες υποψίες για διαφθορά, κι έτσι αποφάσισε να επανεξετάσει την όλη συμφωνία.

«Ο πρωθυπουργός διέταξε τη σύσταση μίας νέας επιτροπής που θα διαπραγματευθεί με τη Ρωσία για την αγορά πιο προηγμένων όπλων από αυτά που προβλέπονταν στην ακυρωθείσα συμφωνία» δήλωσε ο Χακίμ αλ Ζαμάλι, μέλος της επιτροπής Ασφαλείας και Άμυνας του ιρακινού Κοινοβουλίου, μιλώντας στην κυβερνητική εφημερίδα Αλ Σαμπάχ.

Η ακυρωθείσα συμφωνία περιελάμβανε την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών MiG-29, επιθετικών ελικιπτέρων Mi-28NE και αντιαεροπορικών συστημάτων Pantsir-S1E, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024