Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για τις ΗΠΑ οι καλύτερες ημέρες έρχονται, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα

Για τις ΗΠΑ οι καλύτερες ημέρες έρχονται, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη νικητήρια ομιλία του μετά την επανεκλογή του στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο Μακόρμικ στο Σικάγο και καταχειροκροτούμενος από τους υποστηρικτές του. «Είμαστε μία οικογένεια, ένα έθνος και θα προχωρήσουμε μαζί μπροστά» είπε, τονίζοντας, ωστόσο, ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και απαιτείται σκληρή δουλειά. «Είμαι πιο αισιόδοξος και πιο αποφασισμένος από ποτέ» τόνισε. Δήλωσε ότι η οικονομία ανακάμπτει και τόνισε ότι στόχος του είναι να εγγυηθεί την ασφάλεια της μεσαίας τάξης. Σχολιάστε...

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη νικητήρια ομιλία του μετά την επανεκλογή του στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο Μακόρμικ στο Σικάγο και καταχειροκροτούμενος από τους υποστηρικτές του. «Είμαστε μία οικογένεια, ένα έθνος και θα προχωρήσουμε μαζί μπροστά» είπε, τονίζοντας, ωστόσο, ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και απαιτείται σκληρή δουλειά. «Είμαι πιο αισιόδοξος και πιο αποφασισμένος από ποτέ» τόνισε.

Ο Aμερικανός πρόεδρος, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μισέλ και τις δυο κόρες του Σάσα και Μαλία, είπε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντίπαλό του στις εκλογές Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος παραδέχθηκε την ήττα του.

«Μπορεί να είχαμε μια σκληρή μάχη, αλλά μόνο επειδή αγαπάμε βαθιά την πατρίδα μας» υπογράμμισε ο Ομπάμα, ο οποίος συνεχάρη τον αντίπαλό του για το πάθος με το οποίο διεξήγαγε την προεκλογική του εκστρατεία και τόνισε ότι θέλει να συνεργαστεί με τον Ρόμνεϊ για «την πρόοδο της χώρας».

Στην 25λεπτη ομιλία του έδωσε έμφαση στο βασικό θέμα της προεκλογικής τους εκστρατείας, στον αγώνα δηλαδή για ίσες ευκαιρίες προς όλους.

Ο Ομπάμ είπε ότι η οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη και τόνισε ότι στόχος του είναι να εγγυηθεί την ασφάλεια στην μεσαία τάξη. «Θέλουμε μια χώρα που δεν βαρύνεται από το χρέος, δεν εξασθενεί από τα δημοσιονομικά» είπε.

Κάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες να δουλέψουν μαζί για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, την προώθηση της καινοτομίας, τη μείωση του χρέους και τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο Ομπάμα υποσχέθηκε να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους ηγέτες με στόχο τη μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος, τον καθορισμό του φορολογικού κώδικα, τη μεταρρύθμιση των νόμων περί μετανάστευσης και τον περιορισμό της εξάρτησης της χώρας από το ξένο πετρέλαιο.

«Αυτή η χώρα έχει τον περισσότερο πλούτο, αλλά δεν είναι αυτό που μας κάνει πραγματικά πλούσιους. Έχουμε την πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στην ιστορία, αλλά δεν είναι αυτό που μας κάνει ισχυρούς…. Είναι η πίστη μας στην κοινή μας μοίρα» είπε.

«Δεν είναι πάντα εύκολος ο δρόμος για να πάμε τη χώρα μπροστά. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και αγώνα» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και κάλεσε όλους τους πολίτες να παλέψουν για μία καλύτερη Αμερική.

«Απόψε ψηφίσατε για δράση, για πράξεις. Ο ρόλος, όμως, του πολίτη δεν τελειώνει με την ψήφο του. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί» είπε και τόνισε: «Για τις ΗΠΑ τα καλύτερα έρχονται, δεν είναι πίσω».

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε υπερήφανος που ηγείται ενός τέτοιου έθνους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν ήμουν τόσο αισιόδοξος και τόσο αποφασισμένος όσο είμαι τώρα για το μέλλον των ΗΠΑ. Μαζί θα παλέψουμε, θα δουλέψουμε για να φτάσουμε στην πρόοδο. Μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά» δήλωσε.

«Σας ακούω, μαθαίνω από σας και εσείς με κάνετε καλύτερο πρόεδρο» πρόσθεσε.

Ο Ομπάμα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις δύο κόρες του και τη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, λέγοντας: «Δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα χωρίς τη γυναίκα που με παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια».

Ο Μπαράκ Ομπάμα ολοκλήρωσε την ομιλία του φανερά συγκινημένος, αγκαλιάζοντας τη σύζυγό του και τις κόρες του.

Κική Μαργαρίτη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024