Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέκρωσε η ανατολική ακτή των ΗΠΑ λόγω του κυκλώνα «Σάντι»

Νέκρωσε η ανατολική ακτή των ΗΠΑ λόγω του κυκλώνα «Σάντι»

Στις ακτές του Νιου Τζέρσι, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη Νέα Υόρκη, θα χτυπήσει ο κυκλώνας «Σάντι» ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει σειρά προβλημάτων σε χιλιάδες πολίτες ενώ εκατομμύρια άλλοι θα επηρεαστούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Έτοιμη δηλώνει η πολιτεία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα προκύψουν, καλεί δε τους πολίτες να ακούν από τις Αρχές τις συμβολές για την ασφάλειά τους. Δείτε ζωντανή εικόνα από τις επιπτώσεις του κυκλώνα...

Στις ακτές του Νιου Τζέρσι, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη Νέα Υόρκη, θα χτυπήσει ο κυκλώνας «Σάντι» ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει σειρά προβλημάτων σε χιλιάδες πολίτες ενώ εκατομμύρια άλλοι θα επηρεαστούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Έτοιμη δηλώνει η πολιτεία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα προκύψουν, καλεί δε τους πολίτες να ακούν από τις Αρχές τις συμβολές για την ασφάλειά τους.

Οι παράκτιες περιοχές στο Νιου Τζέρσι και την πολιτεία της Νέας Υόρκης από νωρίς τη Δευτέρα δοκιμάζονται από ισχυρούς ανέμους –που μπορεί να ξεπεράσουν και τα 140 χιλιόμετρα την ώρα– και βροχοπτώσεις.

Περίπου 150.000 είναι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής (κυρίως στο Νιου Τζέρσι) που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Στη Νέα Υόρκη, τα μέσα μεταφοράς έχουν ήδη κλείσει, κάποιες από τις γέφυρες και οι σήραγγες μέσα στην πόλη είναι επίσης κλειστά για την ασφάλεια των μετακινήσεων. Ίδια η εικόνα και στην Ουάσινγκτον, όπου παραμένει ο πρόεδρος Ομπάμα, αλλά ακόμα βορειότερα ως τη Βοστώνη όπου τα μέσα μεταφοράς έχουν στον ένα ή τον άλλο βαθμό ακινητοποιηθεί.

Μέρος του Μανχάταν ήταν έρημο τη Δευτέρα –κυκλοφορούσαν μόνο ελάχιστα ιδιωτικά οχήματα και μερικά από την αστυνομία και τον στρατό– ενώ ακόμα και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έμεινε κλειστό την Δευτέρα και θα μείνει και την Τρίτη.

Στην πόλη, πέρα από την κατάρρευση μέρους γερανού σε υπό κατασκευή ουρανοξύστη, δεν έχουν σημειωθεί άλλα σοβαρά προβλήματα.

Πάντως περίπου 400.000 άνθρωποι από το κέντρο της πόλης μετακινήθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές.

«Ακούστε τις Αρχές»

Από την πλευρά τους οι Αρχές, με πρώτο τον πρόεδρο Ομπάμα, καλούν τους πολίτες να λάβουν υπόψη την σοβαρότητα της κατάστασης και να ακούν τις υποδείξεις των Αρχών να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους αν παραστεί ανάγκη και τους ζητηθεί.

Πρωταρχική προτεραιότητα είναι να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, υπογράμμισε σε σύντομο μήνυμά του ο Μπαράκ Ομπάμα.

{{{ map }}}Πολιτείες που βρίσκονται στο μονοπάτι που εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει ο Σάντι έχουν ήδη κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Σάντι αναμένεται να χτυπήσει τη στεριά λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια, αφού προχωρήσει προς το εσωτερικό θα κινηθεί προς τα βόρεια-βορειανατολικά στις πολιτείες της Πενσυλβάνιας και της Νέας Υόρκης για να κινηθεί προς τα τέλη της εβδομάδας στα σύνορα με τον Καναδά.

Ο κυκλώνας, που απασχολεί ευρύτατα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης (και τα κοινωνικά δίκτυα όπου κυκλοφορούν και μερικές ευφάνταστες ψεύτικες φωτογραφίες καταστροφής), είναι ένα «σπάνιο καιρικό φαινόμενο» κατά τους επιστήμονες γιατί συναντιέται με δυο χειμερινές καταιγίδες και την ίδια στιγμή υπάρχει πανσέληνος, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων.

Ανησυχίες εκφράζονται για τη μεγάλη διάρκεια που θα έχει ο κυκλώνας, λόγω του γεγονότος ότι κινείται αργά και καλύπτει τεράστια έκταση, με αποτέλεσμα να γίνεται δυσχερέστερο το έργο των σωστικών συνεργείων, αν χρειαστεί να παρέμβουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024