Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βήμα-βήμα παρακολουθούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα

Βήμα-βήμα παρακολουθούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα

Λεπτό προς λεπτό καταγράφουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα. Τα περισσότερα διαθέτουν live κάλυψη για τις επαφές της Γερμανίδας καγκελαρίου, για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και για το... πράσινο σακάκι της Μέρκελ. Τα διεθνή μέσα θεωρούν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα ταξίδια της Μέρκελ με παραλήπτες του μηνύματός της όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Γερμανία.

Λεπτό προς λεπτό καταγράφουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα.

Τα περισσότερα διαθέτουν live κάλυψη για τις επαφές της Γερμανίδας καγκελαρίου και για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

«Η Μέρκελ απλώνει χέρι προς την Ελλάδα με τους Γερμανούς ψηφοφόρους στο μυαλό της» γράφουν οι New York Times, αναφέροντας ότι οι ελληνικές Αρχές υποδέχθηκαν τη Γερμανίδα καγκελάριο «με αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας, με χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους, με ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες των κτιρίων και με αντλίες νερού σε αναμονή».

Η Μέρκελ προσγειώθηκε στην Ελλάδα, καθώς οι διαδηλωτές συγκεντρώνονται στους δρόμους, γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Το πρακτορείο αναφέρει ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου από το ξέσπασμα της κρίσης και προσθέτει ότι η Μέρκελ έρχεται «για να στείλει μήνυμα στήριξης -αλλά όχι επιπλέον χρήματα- σε ένα έθνος που πλήττεται από την ύφεση και παλεύει να μείνει στο ευρώ».

Live κάλυψη έχει και η Daily Telegraph, καθώς και ο Guardian και η ισπανική El Pais, καθώς και αρκετά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

To Der Spiegel αναφέρει ότι το ταξίδι της καγκελαρίου αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα ταξίδια της Μέρκελ.

«Η Μέρκελ φορά το ίδιο σακάκι με τη νίκη της Γερμανίας επί της Ελλάδας στο euro» είναι ο τίτλος της γερμανικής Die Welt.

«Το μήνυμα της Ελλάδας απευθύνεται στο γερμανικό και στο ελληνικό κοινό» γράφει το Businessweek, ενώ το CBS News τονίζει ότι η Μέρκελ θα αντιμετωπίσει την ελληνική οργή για τη λιτότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024