Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πόλεμο» στα σάντουιτς και τα... συναφή κήρυξε ο δήμαρχος της Ρώμης

«Πόλεμο» στα σάντουιτς και τα… συναφή κήρυξε ο δήμαρχος της Ρώμης

Είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες στιγμές εντός ταξιδιού στη Ρώμη: Καθισμένος στα Ισπανικά Σκαλιά να τρως ένα σάντουιτς ή ένα αυθεντικό ιταλικό gelato. Αλλά όχι πια, καθώς στο εξής μπορεί να αποδειχθεί μία ιδιαιτέρως δαπανηρή ταξιδιωτική ανάμνηση. Και αυτό διότι ο δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο απαγόρευσε την κατανάλωση σνακ εντός και γύρω από ιστορικές τοποθεσίες και μνημεία της «Αιώνιας Πόλης», σε μία εκστρατεία την οποία ιταλική εφημερίδα βάφτισε «Πόλεμο στο Σάντουιτς». Το πρόστιμο για τους «απείθαρχους» κυμαίνεται από 25 έως 500 ευρώ.

Είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες στιγμές εντός ταξιδιού στη Ρώμη: Καθισμένος στα Ισπανικά Σκαλιά να τρως ένα σάντουιτς ή ένα αυθεντικό ιταλικό gelato. Αλλά όχι πια, καθώς στο εξής μπορεί να αποδειχθεί μία ιδιαιτέρως δαπανηρή ταξιδιωτική ανάμνηση…

Και αυτό διότι ο δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο απαγόρευσε την κατανάλωση σνακ και αναψυκτικών εντός και γύρω από ιστορικές τοποθεσίες και μνημεία της «Αιώνιας Πόλης», σε μία εκστρατεία την οποία ιταλική εφημερίδα βάφτισε «Πόλεμο στο Σάντουιτς».

Στους τουρίστες εξακολουθεί να επιτρέπεται να τρώνε όσο περπατούν, όμως το να καθίσεις με ένα σακουλάκι τσιπς στα χέρια ή να μασήσεις ένας panino μπορεί να σου κοστίσει από 25 έως 500 ευρώ σε πρόστιμο.

Μέχρι στιγμής το στάνταρ πρόστιμο που έχει «κόψει» η τοπική αστυνομία σε τουρίστες που δεν γνωρίζουν τα νέα δεδομένα κυμαίνεται στα 50 ευρώ.

Το μέτρο βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024