Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ελεύθερη αφέθηκε η Κουβανή αντικαθεστωτική μπλόγκερ, Γιοανί Σάντσες

Η Κουβανή μπλόγκερ, Γιοάνι Σάντσες, ανακοίνωσε το Σάββατο μέσω του λογαριασμού της στο Twitter πως αφέθηκε ελεύθερη, αφού κρατήθηκε από τις Αρχές για 30 ώρες. Η 37χρονη αντικαθεστωτική μπλόγκερ συνελήφθη μαζί με τον σύζυγό της δημοσιογράφο Ρεϊνάλντο Εσκομπάρ στο Μπαγιάμο, 750 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αβάνας, όπου είχαν μεταβεί για την δίκη ενός νεαρού Ισπανού πολιτικού.

Η Κουβανή μπλόγκερ, Γιοάνι Σάντσες, ανακοίνωσε το Σάββατο μέσω του λογαριασμού της στο Twitter πως αφέθηκε ελεύθερη, αφού κρατήθηκε από τις Αρχές για 30 ώρες.

Η μπλόγκερ ευχαρίστησε «όλους εκείνους που ύψωσαν τις φωνές και έστειλαν μηνύματα ώστε να μπορέσει να επιστρέψει σπίτι της».

Η 37χρονη αντικαθεστωτική μπλόγκερ συνελήφθη μαζί με τον σύζυγό της δημοσιογράφο Ρεϊνάλντο Εσκομπάρ στο Μπαγιάμο, 750 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αβάνας, όπου είχαν μεταβεί για την δίκη ενός νεαρού Ισπανού πολιτικού.

«Μας άφησαν ελεύθερους! 30 ώρες κράτησης και πολλά ανέκδοτα για να διηγηθώ» έγραψε στο Twitter η Σάντσες, η οποία έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία για το μπλογκ της www.desdecuba.com/generaciony.

Τουλάχιστον άλλοι οκτώ αντιφρονούντες συνελήφθησαν στο Μπαγιάμο στη διάρκεια της δίκης του Άνχελ Καρομέρο, δήλωσε ο αντικαθεστωτικός Ελιζάρντο Σάντσες.

Ο 26χρονος Καρομέρο ηγέτης της Νεολαίας του ισπανικού κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος δικάζεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια για το θάνατο του Κουβανού διαφωνούντα Οσβάλντο Πάγια, σε τροχαίο στις 22 Ιουλίου στο Μπαγιάμο.

Η εισαγγελία έχει ζητήσει την ποινή επταετούς κάθειρξης για τον Ισπανό.

Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του «μέσα στις επόμενες ημέρες», ανακοίνωσαν οι κουβανικές αρχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024