Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη από τους Κουβανούς η μπλόγκερ με την κριτική ματιά Γιοάνι Σάντσες

Συνελήφθη από τους Κουβανούς η μπλόγκερ με την κριτική ματιά Γιοάνι Σάντσες

Στα χέρια των κουβανικών Αρχών βρίσκεται η διάσημη μπλόγκερ Γιοάνι Σάντσες, η οποία εδώ και χρόνια «παρακολουθεί» με ιδιαίτερα κριτική ματιά τα όσα γίνονται στη χώρα. Η νεαρή, η οποία συνεργάζεται με την El Pais, επρόκειτο να μεταβεί στην πόλη Μπαγιάμο για να καλύψει τη δίκη ενός Ισπανού που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Στα χέρια των κουβανικών Αρχών βρίσκεται η διάσημη μπλόγκερ Γιοάνι Σάντσες, η οποία εδώ και χρόνια «παρακολουθεί» με ιδιαίτερα κριτική ματιά τα όσα γίνονται στην πατρίδα της. Η νεαρή, η οποία συνεργάζεται με την El Pais, επρόκειτο να μεταβεί στην πόλη Μπαγιάμο για να καλύψει τη δίκη ενός Ισπανού που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

«Η φιλοαμερικανή Γιοάνι Σάντσες συνελήφθη στο Μπαγιάμο όπου είχε μεταβεί για να προκαλέσει και να στήσει ένα σόου για τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να διαταράξει τη διεξαγωγή της δίκης» αναφέρει ένας άλλος blogger, ο οποίος μεταδίδει συχνά πληροφορίες από τις κουβανικές αρχές.

Ένας δημοσιογράφος του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου του Μπαγιάμο, ο Γκαρσία Γκινάρτε, έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ότι η Σάντσες «μετέβη στο Μπαγιάμο για να προκαλέσει και να διαταράξει τη διεξαγωγή της δίκης. Συνελήφθη από τις τοπικές αρχές».

Σύμφωνα με τις δύο αυτές πηγές η Γιοάνι Σάντσες συνελήφθη μαζί με τον σύζυγό της, τον αντιφρονούντα δημοσιογράφο Ρεϊνάλντο Εσκομπάρ που «είχε λάβει εντολές από τους Αμερικανούς να επηρεάσει τη διεξαγωγή της δίκης».

Ο Άνχελ Καρομέρο, 27 ετών και ηγετικό στέλεχος της νεολαίας του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Στις 22 Ιουλίου, ο Καρομέρο οδηγούσε ένα αυτοκίνητο το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα από το οποίο έχασε τη ζωή του ο γνωστός Κουβανός αντιφρονών Οσβάλντο Πάγια, 60 ετών, καθώς και ένας ακόμη Κουβανός, ο Χάρολντ Κεπέρο, 31 ετών.

Η δίκη του Καρομέρο αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στις 16:00 ώρα Ελλάδας. Από τη δίκη θα απουσιάζει ο Σουηδός Γενς Άρον Μόντιγκ, 27 ετών πρόεδρος της χριστιανοδημοκρατικής νεολαίας της χώρας του, που επίσης επέβαινε στο αυτοκίνητο, αλλά έλαβε την άδεια να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024