Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μα ξέρει κανείς πώς είναι ο Μωάμεθ;» αναρωτιέται ισπανικό πολιτικό περιοδικό

«Μα ξέρει κανείς πώς είναι ο Μωάμεθ;» αναρωτιέται ισπανικό πολιτικό περιοδικό

Το ισπανικό περιοδικό πολιτικής σάτιρας El Jueves δίνει συνέχεια στο τεύχος του που κυκλοφόρησε την Πέμπτη για την υπόθεση των σκίτσων του Μωάμεθ, με το εξώφυλλό του να έχει τον τίτλο: «Μα... ξέρει κανείς πώς είναι ο Μωάμεθ;». H εκδότρια του περιοδικού αναρωτήθηκε σχετικά: «Αν δεν μπορείς να απεικονίσεις τον Μωάμεθ, πώς ξέρεις ότι είναι αυτός στα σκίτσα;»

Το ισπανικό περιοδικό πολιτικής σάτιρας El Jueves δίνει συνέχεια στο τεύχος του που κυκλοφόρησε την Πέμπτη για την υπόθεση των σκίτσων του Μωάμεθ, με το εξώφυλλό του να έχει τον τίτλο: «Μα… ξέρει κανείς πώς είναι ο Μωάμεθ;»

Το ίδιο το περιοδικό αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters τα κίνητρα του τεύχους του.

Ωστόσο σε σχόλιά της στη Huffington Post, η εκδότρια του σατιρικού πολιτικού περιοδικού Μάιτε Κίλεθ δήλωσε ότι αποφάσισαν να πάρουν μια χιουμοριστική θέση απέναντι σε ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

«Αν δεν μπορείς να απεικονίσεις τον Μωάμεθ, πώς ξέρεις ότι είναι αυτός στα σκίτσα;» αναρωτήθηκε.

Την περασμένη εβδομάδα η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo δημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ λίγο μετά τις βίαιες διαμαρτυρίες κατά της αμερικανικής ταινίας.

Η ισπανική πρεσβεία στην Αίγυπτο συνέστησε προσοχή στους Ισπανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα για τυχόν αντιδράσεις στο σκίτσο του El Jueves.

Ωστόσο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν οι ισπανικές αρχές θα εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας σε άλλες αραβικές χώρες.

Αναβολή ταξιδιού από Μέρκελ

Η Ανγκελα Μέρκελ ανέβαλε επίσκεψη που προβλεπόταν να πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο στην Τυνησία, ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου επιβεβαίωσε πληροφορία που είχαν δημοσιεύσει οι Financial Times της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία η απόφαση αυτή ελήφθη «κοινή συναινέσει» μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει τα αίτια της αναβολής αυτής της επίσκεψης ή να επιβεβαιώσει την ημερομηνία κατά την οποία προβλεπόταν αρχικά να πραγματοποιηθεί.

Ωστόσο η Financial Times Deutschland (FTD), αναφερόταν σε επίσκεψη που προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου και αναβλήθηκε λόγω φόβων για την ασφάλεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024