Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βαθύτερη πολιτική ενοποίηση είναι η απάντηση στην κρίση, λέει ο Μπαρόζο

Βαθύτερη πολιτική ενοποίηση είναι η απάντηση στην κρίση, λέει ο Μπαρόζο

Τα προβλήματα της Ευρώπης «δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με εθνικές λύσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο στην ομιλία του στο Στρασβούργο, λέγοντας πως οι προκλήσεις των καιρών επιβάλλουν βαθύτερη πολιτική ενοποίηση στην Ευρώπη, η οποία με τη σειρά της επιβάλλει ακόμη περισσότερη δημοκρατία. «Ας μην φοβόμαστε τη λέξη ομοσπονδία, πρέπει να κινηθούμε προς μία ομοσπονδία εθνικών κρατών» τόνισε ο Μπαρόζο. Τήρηση των ελληνικών δεσμεύσεων για παραμονή στην Ευρωζώνη ζήτησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο επανέλαβε εισηγούμενος κοινή τραπεζική εποπτεία.

Τα προβλήματα της Ευρώπης «δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με εθνικές λύσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο στην ομιλία του στο Στρασβούργο, λέγοντας πως οι προκλήσεις των καιρών επιβάλλουν βαθύτερη πολιτική ενοποίηση στην Ευρώπη, η οποία με τη σειρά της επιβάλλει ακόμη περισσότερη δημοκρατία.

«Ας μην φοβόμαστε τη λέξη ομοσπονδία, πρέπει να κινηθούμε προς μία ομοσπονδία εθνικών κρατών» τόνισε ο Μπαρόζο.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε για άλλη μία φορά τηρηση των ελληνικών δεσμεύσεων για παραμονή στην Ευρωζώνη και, επαναλαμβάνοντας πως το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο, εισηγήθηκε προτάσεις για κοινή τραπεζική εποπτεία.

Αναφερόμενος στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ο Μπαρόζο στάθηκε στη σημασία των ρόλων των κοινοτικών θεσμικών οργάνων της ΕΕ και της ενίσχυσης της δημοκρατικής τους νομιμοποίησης.

Η κρίση στην Ευρώπη «δεν είναι μόνο οικονομική, είναι και πολιτική κρίση, είναι κρίση εμπιστοσύνης» είπε. «Πράγματι, έχουμε αναντιστοιχία μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων στο Στρασβούργο» σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια «αυτής της περιόδου ανησυχίας, θα ήταν σφάλμα να αφήσουμε τις χώρες στο έλεος του εθνικισμού και του λαϊκισμού» ανέφερε επίσης ο Μπαρόζο.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ψάχνουμε εθνικές λύσεις στα ευρωπαϊκά προβλήματα» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, λέγοντας πως οι προηγούμενες γενιές έχουν ξεπεράσει δυσκολότερες προκλήσεις.

Κον-Μπεντίτ: «Εξαιτίας της πολιτικής ανεβαίνει η ελληνική ακροδεξιά»

Στη συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία Μπαρόζο, ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ των Πρασίνων ζήτησε επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα.

Ο ευρωβουλευτής ανέφερε πως χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα ταμείο απόσβεσης χρέους για την Ελλάδα. «Δεν χρειάζεται άλλη εμμονή στην αναγκαιότητα προσαρμογών στην Ελλάδα, η περίοδος αυτή τελείωσε», υπογράμμισε

Ανέφερε δε, ότι εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθείται, γνωρίζει άνοδο η ακροδεξιά στην Ελλάδα. «Δεν είναι δυνατόν μία κοπέλα να δουλεύει για 150 ευρώ το μήνα σε ένα σούπερ μάρκετ και να αρνηθεί τα ποσά που της προσφέρουν οι εκπρόσωποι της ακροδεξιάς στην Ελλάδα για την «στρατολόγηση» της», κατέληξε ο κ. Κον Μπετίτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024