Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο στόχαστρο η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο λόγω ταινίας κατά του Μωάμεθ

Στο στόχαστρο η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο λόγω ταινίας κατά του Μωάμεθ

Αιγύπτιοι διαδηλωτές, οι περισσότεροι σαλαφιστές, εισέβαλαν την Τρίτη στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Κάιρο και έσκισαν την αστερόεσσα, διαμαρτυρόμενοι για μία ταινία που προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ και φέρεται να γυρίστηκε πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες από ομάδα ενάντια στους μουσουλμάνους. Το περιστατικό έληξε χωρίς να γίνει χρήση βίας κατά των διαδηλωτών, και με ανακοίνωσή της η πρεσβεία καταδίκασε «τις συνεχιζόμενες προσπάθειες ασύνετων ανθρώπων να πλήξουν το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων»

Αιγύπτιοι διαδηλωτές, οι περισσότεροι σαλαφιστές, εισέβαλαν την Τρίτη στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Κάιρο και έσκισαν την αστερόεσσα, διαμαρτυρόμενοι για μία ταινία που προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ και φέρεται να γυρίστηκε πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες από ομάδα ενάντια στους μουσουλμάνους.

Περίπου 3.000 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία φωνάζοντας συνθήματα. Δέκα άνδρες κατόρθωσαν να σκαρφαλώσουν στον τοίχο που περιβάλλει το κτίριο, εισήλθαν στον προαύλιο χώρο και έσκισαν την αμερικανική σημαία.

Στη θέση της οι διαδηλωτές ύψωσαν μια πελώρια μαύρη σημαία, στην οποία ήταν γραμμένη η φράση «Δεν υπάρχει άλλος Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του».

Οι αστυνομικοί που ήταν στο χώρο δεν έκαναν χρήση βίας και κατάφεραν να πείσουν τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν από το κτίριο. Ο Αμερικανός πρεσβευτής δεν βρισκόταν εντός της πρεσβείας όταν σημειώθηκαν τα επεισόδια.

Με ανακοίνωσή της η πρεσβεία καταδίκασε «τις συνεχιζόμενες προσπάθειες ασύνετων ανθρώπων να πλήξουν το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων», ενώ από την Ουάσινγκτον η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ δήλωσε ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες συνεργάζονται με τις αιγυπτιακές Αρχές για να αποκατασταθεί η τάξη.

Η Νούλαντ ζήτησε επίσης να μην εξάγονται συμπεράσματα για τις σχέσεις ΗΠΑ και Αιγύπτου με βάση αυτό το επεισόδιο και τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να στηρίζει τη δημοκρατική μετάβαση στη χώρα.

Τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η ταινία γυρίστηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ. Αποσπάσματα έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και απεικονίζουν τον προφήτη Μωάμεθ ως απατεώνα, προβάλλουν εικόνες να κάνει σεξ και να προτρέπει σε σφαγές.

Για τους μουσουλμάνους είναι προσβλητική η απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ κατ’ οποιονδήποτε τρόπο, πόσω μάλλον σε αυτή την περίπτωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024