Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν ήξερα ότι στόχος ήταν ο Μπιν Λάντεν» λέει ο γιατρός που οδήγησε σ'αυτόν

«Δεν ήξερα ότι στόχος ήταν ο Μπιν Λάντεν» λέει ο γιατρός που οδήγησε σ’αυτόν

Ο Πακιστανός γιατρός που φέρεται να οδήγησε τη CIA στα ίχνη του καταζητούμενου Οσάμα μπιν Λάντεν δηλώνει ότι δεν γνώριζε ότι εμπλεκόταν και αυτός στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και αργότερα την εξόντωση του αρχηγού της Αλ Κάιντα. Ο Σακίλ Αφρίντι είχε συμμετοχή σε πρόγραμμα για εμβολιασμό κατά της ηπατίτιδας Β, ένα «δόλωμα» της CIA για να συγκεντρώσει δείγματα DNA από τον πληθυσμό ώστε να φτάσει κοντά στην οικογένεια του Μπιν Λάντεν.

Ο Πακιστανός γιατρός που φέρεται να οδήγησε τη CIA στα ίχνη του καταζητούμενου Οσάμα μπιν Λάντεν δηλώνει ότι δεν γνώριζε ότι εμπλεκόταν και αυτός στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και αργότερα την εξόντωση του αρχηγού της Αλ Κάιντα.

Μιλώντας στο Fox News, ο Σακίλ Αφρίντι υποστηρίζει ότι του ανατέθηκε κάποια εργασία σε σχέση με ένα πρόγραμμα εμβολιασμού αλλά δεν γνώριζε ότι όλο αυτό σχετίζεται με συγκεκριμένο στόχο, τον εντοπισμό δηλαδή του Μπιν Λάντεν.

Ο Αφρίντι είχε συμμετοχή σε πρόγραμμα για εμβολιασμό κατά της ηπατίτιδας Β, ένα «δόλωμα» της CIA για να συγκεντρώσει δείγματα DNA από τον πληθυσμό ώστε να φτάσει κοντά στην οικογένεια του Μπιν Λάντεν.

Μετά την εξόντωση του αρχηγού της Αλ Κάιντα, ο Πακιστανός γιατρός δεν σκέφτηκε ότι πρέπει να διαφύγει και να κρυφτεί γιατί δεν θεωρούσε ότι σχετίζεται με την υπόθεση.

Η CIA τον συμβούλευσε πάντως, όπως είπε ακόμη, να διαφύγει στο Αφγανιστάν.

Συνελήφθη τελικά από την ISI, την μυστική υπηρεσία του Πακιστάν, και στη συνέχεια φυλακίστηκε και βασανίστηκε. Τον κρατούσαν με δεμένα τα μάτια και τα χέρια και τον ανάγκαζαν να τρώει χωρίς τα χέρια, σαν σκυλί, υποστηρίζει ακόμη.

Όπως λέει, η ISI θεωρεί τους Αμερικανούς τους χειρότερους εχθρούς, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό πληροφορίες που είχαν δει κατά καιρούς τη δημοσιότητα για την μάλλον αμοιβαία και βαθιά δυσπιστία μεταξύ ΗΠΑ και Πακιστάν πλευρών.

Τον περασμένο Μάιο ο Αφρίντι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 33 ετών για την χρηματοδότηση και την υποστήριξη ένοπλης ομάδας, αν και γενικά θεωρείται ότι φυλακίστηκε για την συνεργασία του με την CIA.

Τώρα δηλώνει περήφανος για την συνεργασία και λέει ότι θα το ξαναέκανε παρά τα βασανιστήρια που υπέστη.

Το BBC αναφέρει ότι η συνέντευξη από τον φυλακισμένο Αφρίντι έγινε μέσω τηλεφώνου που μάλλον πέρασε κρυφά στο κελί του. Σήμερα κρατείται στο Πεσαβάρ σε συνθήκες, που όπως λέει ο ίδιος, είναι σαφώς καλύτερες από τα κρατητήρια της ISI.

Από πακιστανικής πλευράς δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση στους ισχυρισμούς του Αφρίντι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024