Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συγκίνηση για το θάνατο του σεμνού ήρωα του διαστήματος Νιλ Άρμστρονγκ

Συγκίνηση για το θάνατο του σεμνού ήρωα του διαστήματος Νιλ Άρμστρονγκ

Έναν από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς ήρωες όλων των εποχών χαρακτήρισε τον Νιλ Άρμστρονγκ, τον πρώτο άνθρωπο που περπάτησε στη Σελήνη ο Μπαράκ Ομπάμα, αποδίδοντας τρόπο αυτό τα αισθήματα του έθνους του ίσως και όλης της ανθρωπότητας για τον αστροναύτη και το ιστορικό επίτευγμά του, το 1969. Φωτορεπορτάζ με το ιστορικό του κατόρθωμα.

Έναν από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς ήρωες όλων των εποχών χαρακτήρισε τον Νιλ Άρμστρονγκ, τον πρώτο άνθρωπο που περπάτησε στη Σελήνη ο Μπαράκ Ομπάμα, αποδίδοντας τρόπο αυτό τα αισθήματα του έθνους του ίσως και όλης της ανθρωπότητας για τον αστροναύτη και το ιστορικό επίτευγμά του, το 1969.

«Όταν ο ίδιος και το πλήρωμά του απογειώθηκε με το ‘Απόλλων 11’ το 1969, μετέφεραν μαζί τους τις προσδοκίες ενός ολόκληρου έθνους» δήλωσε ο Ομπάμα και πρόσθεσε ότι «αποφάσισαν να δείξουν στον κόσμο ότι το αμερικανικό πνεύμα μπορεί να δει πέρα από οτιδήποτε. Με επαρκή κίνητρα και εφευρετικότητα, όλα είναι πιθανά.»

Όσα θα υπάρχουν βιβλία ιστορίας, ο Άρμστρονγκ θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτά, υπογράμμισε και ο επικεφαλής της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν.

Ο Άρμστρονγκ πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 82 ετών εξαιτίας επιπλοκών μετά από εγχείριση στην καρδιά, ανακοίνωσε η οικογένεια του.

Ήταν ο επικεφαλής της αποστολής «Απόλλων 11» το 1969 και στις 20 Ιουλίου έγινε ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη. «Είναι ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα», είπε μάλλον αυθόρμητα αμέσως μόλις πάτησε το πόδι του.

Το κατόρθωμά του μεταδόθηκε ζωντανά από τις τηλεοράσεις όλου του κόσμου και καθήλωσε 600 εκατομμύρια ανθρώπους, ανάμεσα τους και τους λίγους Έλληνες που είχαν τότε δέκτες, μάλιστα πολύ αργά μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).

Τον ακολούθησε ο Μπαζ Όλντριν, τον οποίο στην πραγματικότητα απεικονίζει η ιστορική φωτογραφία με τον αστροναύτη στην επιφάνεια του φυσικού μας δορυφόρου.

Εκτός από μία όπου φαίνεται το πρόσωπο του, καμία από τις φωτογραφίες με τον Άρμστρονγκ δεν ήταν αρκετά καλή και «φωτογενής».

Οι Αμερικανοί απέδωσαν τιμές στους συμπατριώτες τους και τους Σοβιετικούς που είχαν χάσει τα τελευταία χρόνια τη ζωή τους για την κατάκτηση του διαστήματος και μετά άρχισαν την επιστημονική δουλειά που έπρεπε να ολοκληρώσουν μέσα σε τρεις ώρες.

Παρά το τεράστιο κατόρθωμα και παρά το ότι λίγο μετά, τον Απρίλιο του 1970, ακολούθησε η παρολίγον τραγωδία του «Απόλλων 13», λόγοι κόστους και η… κόπωση του κοινού από τις επιτυχίες οδήγησαν (το 1972) στον τερματισμό του «Απόλλων».

Ο Άρμστρονγκ έως το τέλος της ζωής του παρέμεινε ένας σεμνός ήρωας, κάνοντας λίγες δημόσιες εμφανίσεις, επιλέγοντας να ζει αθόρυβα στη φάρμα του στο Σινσινάτι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024