Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Κόβεται» η λέξη «σωσίας» από το κινεζικό Διαδίκτυο μετά τη δίκη της Γκου Καϊλάι

«Κόβεται» η λέξη «σωσίας» από το κινεζικό Διαδίκτυο μετά τη δίκη της Γκου Καϊλάι

Οι κινεζικές Αρχές μπλόκαραν τη λέξη «σωσίας» στις μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι η Γκου Καϊλάι, σύζυγος του πάλαι ποτέ ισχυρού πολιτικού της Κίνας Μπο Σιλάι, είχε αντικατασταθεί από σωσία της στο δικαστήριο όπου κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία Βρετανού επιχειρηματία. Η «γυναίκα αράχνη» της Κίνας καταδικάστηκε σε μη εκτελέσιμη θανατική ποινή για το σκάνδαλο που συντάραξε το ΚΚ της Κίνας. Η κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει εικόνες της Γκου να δηλώνει στους δικαστές ότι αποδέχεται την ετυμηγορία.

Οι κινεζικές Αρχές μπλόκαραν τη λέξη «σωσίας» στις μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι η Γκου Καϊλάι, σύζυγος του πάλαι ποτέ ισχυρού πολιτικού της Κίνας Μπο Σιλάι, είχε αντικατασταθεί από σωσία της στο δικαστήριο όπου κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία Βρετανού επιχειρηματία.

Η αποκαλούμενη «γυναίκα αράχνη» της Κίνας καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε μη εκτελέσιμη θανατική ποινή για το έγκλημα, το οποίο βρίσκεται στη ρίζα ενός σκανδάλου που έχει συγκλονίσει το Κομμουνιστικό Κόμμα, προκαλώντας παράλληλα εκατομμύρια σχόλια στο Διαδίκτυο.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε μερικές εικόνες της Γκου να δηλώνει στους δικαστές της ότι αποδέχεται την ετυμηγορία.

Ωστόσο, η Γκου Καϊλάι, η οποία είναι επίσης επιτυχημένη συγγραφέας, εμφανίσθηκε με πρησμένο πρόσωπο και αρκετά κιλά επιπλέον, που της έδιναν μια εμφάνιση πολύ διαφορετική απ’ αυτή που έχει στις παλιές φωτογραφίες της.

Πάρα πολλοί χρήστες του Ίντερνετ, πεισμένοι πως θα είχε έτσι κι αλλιώς ευνοϊκή μεταχείριση δεδομένου ότι ο σύζυγός της υπήρξε μέλος του κεντρικού Πολιτικού Γραφείου, υποστήριξαν πως στη θέση της Γκου Καϊλάι δικάσθηκε μια σωσίας της.

Οι κινεζικές αρχές, κλονισμένες από το ηχηρό σκάνδαλο Γκου Καϊλάι-Μπο Σιλάι, δείχνουν σημάδια νευρικότητας καθώς πλησιάζει το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος του φθινοπώρου, στη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθεί μια πολιτική μετάβαση -για πρώτη φορά στην εποχή των κοινωνικών δικτύων.

Εκτεταμένη λογοκρισία επιβλήθηκε στο Διαδίκτυο αναφορικά με τη δίκη της Γκου Καϊλάι. Οι μεγάλες εφημερίδες είχαν λάβει επίσης σαφείς οδηγίες να μην χρησιμοποιούν στις σελίδες τους παρά μόνον ό,τι μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, όπως συνηθίζεται στην Κίνα όταν πρόκειται για ευαίσθητες υποθέσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024