Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευθύνη στη Μέρκελ για τα επίκινδυνα αντιευρωπαϊκά αισθήματα καταλογίζει ο Φίσερ

Ευθύνη στη Μέρκελ για τα επίκινδυνα αντιευρωπαϊκά αισθήματα καταλογίζει ο Φίσερ

Υποδαύλιση επικίνδυνων αντιευρωπαϊκών αισθημάτων και ανασφάλειας στο γερμανικό λαό επιρρίπτει στη Γερμανίδα καγκελάριο ο Γιόσκα Φίσερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών, προειδοποιώντας ότι η Άνγκελα Μέρκελ κινδυνεύει να οδηγήσει στην απομόνωση του Βερολίνου εντός της ΕΕ. Ο Φίσερ κάλεσε την καγκελάριο να παραδειγματιστεί από τον προκάτοχό της Χέλμουτ Κολ και «την προώθηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης με όραμα και θάρρος». «Όποιος νομίζει ότι η Γερμανία μπορεί να γίνει μία μεγάλη, απομονωμένη Ελβετία, ονειρεύεται» τόνισε ο πρώην ΥΠΕΞ.

Υποδαύλιση επικίνδυνων αντιευρωπαϊκών αισθημάτων και ανασφάλειας στο γερμανικό λαό επιρρίπτει στη Γερμανίδα καγκελάριο ο Γιόσκα Φίσερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών, προειδοποιώντας ότι η Άνγκελα Μέρκελ κινδυνεύει να οδηγήσει στην απομόνωση του Βερολίνου εντός της ΕΕ.

Η Μέρκελ «φέρει μεγάλο μέρος ευθύνης» στην ενίσχυση των αντιευρωπαϊκών αισθημάτων, υποστήριξε ο Φίσερ σε συνέντευξή του στην Bild που θα δημοσιευτεί την Κυριακή.

Η χωρίς όραμα, όπως υποστήριξε, πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στην ευρωπαϊκή κρίση «προκαλεί ανασφάλεια στο λαό και ρίχνει λάδι στη φωτιά των αντιευρωπαϊκών διάθεσεων».

Ο Φίσερ κάλεσε την καγκελάριο να παραδειγματιστεί από τον προκάτοχό της Χέλμουτ Κολ και «την προώθηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης με όραμα και θάρρος». «Αυτό το είχε κάνει εξαιρετικά ο Κολ» υπογράμμισε.

Αντιθέτως, υποστήριξε ο Γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών, η γερμανική κυβέρνηση αντιδρά με αναποφασιστικότητα και χωρίς σχέδιο στην κρίση, κοιτάζοντας μόνο το στενό εθνικό συμφέρον.

«Η κυβέρνηση Μέρκελ τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, δρα κινούμενη βάσει της κρίσης και όχι βάσει στρατηγικής» είπε χαρακτηριστικά. «Στο τέλος, καταλήγουμε τις περισσότερες φορές στην πιο ακριβή λύση» προσέθεσε.

Ο Φίσερ προειδοποίησε επίσης ότι η Γερμανία δεν έχει την επιλογή της απομόνωσης: «Όποιος νομίζει ότι η Γερμανία μπορεί να γίνει μία μεγάλη Ελβετία, μοιάζει με πρόβατο που ονειρεύεται πριν το πάνε για σφαγή» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024