Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε φυλάκιση δύο ετών «για χουλιγκανισμό» καταδικάστηκαν οι Pussy Riot

Σε φυλάκιση δύο ετών «για χουλιγκανισμό» καταδικάστηκαν οι Pussy Riot

Σε φυλάκιση δύο ετών καταδικάστηκαν τελικά τα μέλη του γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot. Οι τρεις κοπέλες κρίθηκαν ένοχες για «χουλιγκανισμό υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος». Η υπόθεση προκάλεσε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης με παρεμβάσεις υπέρ τους, τόσο από αστέρες της μουσικής όσο και από τη Διεθνή Αμνηστία. Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από το δικαστήριο με προσαγωγές πολιτών· μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο Γκάρι Κασπάροφ.

Σε φυλάκιση δύο ετών καταδικάστηκαν τελικά τα μέλη του γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot. Οι τρεις κοπέλες κρίθηκαν ένοχες για «χουλιγκανισμό υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος».

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα 22 ετών, η Μαρία Αλεξίνα 24 ετών και η Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς 29 ετών.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρίνα Σίροβα, επανέλαβε τα επιχειρήματα του εισαγγελέα και υπογράμμισε ότι οι κατηγορούμενες δεν έδειξαν καμία «μεταμέλεια», διατάραξαν «τη δημόσια τάξη» και «προσέβαλαν το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών».

Οι δικηγόρων των Pussy Riot από την πλευρά τους ζήτησαν την αθώωση των πελατισσών τους και ξεκαθάρισαν ότι θα ασκήσουν έφεση στα ρωσικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 2.000 άτομα για να συμπαρασταθούν στις τρεις κοπέλες, αλλά και όσοι επιθυμούσαν την καταδίκη τους.

Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, ενώ προσήχθη και ο Γκάρι Κασπάροφ, γνωστός αντίπαλος του Πούτιν.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Αμνηστία επέδωσε στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο ένα κείμενο συμπαράστασης στις Pussy Riot.

Επίσης, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ έστειλε στις Ρωσίδες επιστολή στην οποία τους εξέφρασε την υποστήριξή του. Υπέρ των Pussy Riot είχε εκφραστεί η Μπιορκ, αλλά και η Μαντόνα.

Ταυτόχρονα, ο φυλακισμένος πρώην μεγιστάνας του πετρελαίου Μιχαήλ Χοντορκόφσκι κατήγγειλε πολιτική δίωξη του συγκροτήματος με στόχο να αποδυναμωθεί η αντιπολίτευση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024