Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να ερωτηθούν οι Ιταλοί για την παραμονή της χώρας στο ευρώ ζητεί η Λέγκα

Να ερωτηθούν οι Ιταλοί για την παραμονή της χώρας στο ευρώ ζητεί η Λέγκα

Την πρόθεση του κόμματός του να συλλέξει υπογραφές, για να διοργανωθεί δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Ιταλίας στο ευρώ, κάνει γνωστή ο γραμματέας της Λέγκας Ρομπέρτο Μαρόνι σε παρέμβασή του στην εφημερίδα «La Repubblica». Σε περίπτωση νίκης του «όχι», ο Μαρόνι πιστεύει ότι θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια νέα ευρωζώνη, στην οποία να συμπεριληφθούν μόνον οι πλούσιοι, βόρειοι νομοί της Ιταλίας, κι όχι η υπόλοιπη χώρα.

Την πρόθεση του κόμματός του να συλλέξει υπογραφές, για να διοργανωθεί δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Ιταλίας στο ευρώ, κάνει γνωστή ο γραμματέας της Λέγκας Ρομπέρτο Μαρόνι σε παρέμβασή του στην εφημερίδα «La Repubblica».

Ο Μαρόνι τονίζει ότι «δεν πρόκειται για γραφική πρωτοβουλία από τη στιγμή που το κόμμα επιθυμεί να μαζέψει εκατομμύρια υπογραφές, ώστε να μπορέσουν οι Ιταλοί να εκφρασθούν σχετικά με το ενδεχόμενο παραμονής ή εξόδου της χώρας από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα».

Ο γενικότερος στόχος, σύμφωνα με τον νέο γραμματέα της Λέγκας, που αντικατέστησε τον Ουμπέρτο Μπόσι, είναι «να διεξαχθεί παρόμοιο δημοψήφισμα σε όλες τις χώρες που έχουν υιοθετήσει το ευρώ, πριν από τις ευρωεκλογές του 2104».

Σε περίπτωση νίκης του «όχι» σε ενδεχόμενο ιταλικό δημοψήφισμα, ο Μαρόνι πιστεύει ότι θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια νέα ευρωζώνη, στην οποία να συμπεριληφθούν μόνον οι πλούσιοι, βόρειοι νομοί της Ιταλίας, κι όχι η υπόλοιπη χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024