Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, για δεύτερη ημέρα, η μισή Ινδία

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, για δεύτερη ημέρα, η μισή Ινδία

Τεράστιες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν την Τρίτη στην Ινδία για δεύτερη ημέρα, μετά την κατάρρευση του δικτύου ηλεκτροδότησης της βορειο-ανατολικής Ινδίας. Είχαν ήδη καταρρεύσει τα δίκτυα της βόρειας και της ανατολικής Ινδίας, αφήνοντας περισσότερους από 600 εκατομμύρια κατοίκους χωρίς ρεύμα. Έπειτα από πολλές ώρες διασώθηκαν περίπου 200 ανθρακωρύχοι που είχαν παγιδευτεί σε ορυχείο της ανατολικής Ινδίας, εξαιτίας των διακοπών ρεύματος.

Τεράστιες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν την Τρίτη στην Ινδία για δεύτερη ημέρα, μετά την κατάρρευση του δικτύου ηλεκτροδότησης της βορειο-ανατολικής Ινδίας.

Είχαν ήδη καταρρεύσει τα δίκτυα της βόρειας και της ανατολικής Ινδίας, αφήνοντας περισσότερους από 600 εκατομμύρια κατοίκους χωρίς ρεύμα.

Πάνω από τη μισή χώρα έχει μείνει στο σκοτάδι. Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περιοχές Νέο Δελχί, Πουντζάμπ, Χαριάνα, Ουτάρ Πραντές, Χιμακάλ Πραντές και Ρατζαστάν στα βόρεια, η Δυτική Βεγγάλη, το Μπιχάρ, η Ορίσα και η Τζαρκχάντ στα ανατολικά.

«Τα δίκτυα ηλεκτροδότησης της βόρειας, βορειοανατολικής και ανατολικής Ινδίας έχουν καταρρεύσει, όμως καταβάλουμε προσπάθειες για να τα επαναφέρουμε γρήγορα» δήλωσε ο Ναρές Κουμάρ, εκπρόσωπος της εθνικής εταιρίας ηλεκτρισμού Powergrid Corporation of India.

Έπειτα από πολλές ώρες διασώθηκαν περίπου 200 ανθρακωρύχοι είχαν παγιδευτεί σε ορυχείο της ανατολικής Ινδίας μετά την διακοπή της λειτουργίας του δικτύου ηλεκτροδότησης, ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου της δυτικής Βεγγάλης.

«Όλοι οι ανθρακωρύχοι διασώθηκαν. Είναι σώοι και ασφαλείς και επέστρεψαν σπίτι τους» δήλωσε ο Νιλάντρι Ρόι, επικεφαλής της κρατικής εταιρείας Eastern Coalfields.

Επί πέντε με έξι ώρες οι ανθρακωρύχοι παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο ορυχείο στο Μπουντουάν, περίπου 180 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καλκούτας, πρωτεύουσας της δυτικής Βεγγάλης.

Στο Νέο Δελχί οι συρμοί του μετρό έχουν ακινητοποιηθεί και οι φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούν.

«Οι οδηγοί έχουν πάρει οδηγίες να σταματήσουν στους σταθμούς και κανείς επιβάτες δεν επιτρέπεται να φτάσει στις αποβάθρες μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση» τόνισε εκπρόσωπος του μετρό της ινδικής πρωτεύουσας.

Σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται στο κρατίδιο της δυτικής Βεγγάλης και στην πρωτεύουσα Καλκούτα.

«Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη κρίση. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τα δίκτυα. Πολλά κρατίδια ξεπέρασαν τις δυνατότητές τους και για το λόγο αυτό κατέρρευσαν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης στις συγκεκριμένες περιοχές» επισήμανε αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας της Ινδίας.

Οι διακοπές ρεύματος της Δευτέρας προκάλεσαν χάος στις μετακινήσεις στη βόρεια Ινδία. Μετά τα προβλήματα τις Δευτέρας, το δίκτυο επιδιορθώθηκε, αλλά το πρωί της Τρίτης κατέρρευσε ξανά.

Δεν έχει γίνει γνωστό τι προκαλεί τα προβλήματα στο δίκτυο, ωστόσο, ο υπουργός Ενέργειας άφησε να εννοηθεί ότι ορισμένες περιοχές καταναλώνουν πολύ ρεύμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024