Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα καλά του φορά το Λονδίνο λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Τα καλά του φορά το Λονδίνο λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Μετά από επτά χρόνια προετοιμασίας, η βρετανική πρωτεύουσα αναμένει με αγωνία την τελετή έναρξης της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, εν μέσω εθνικών εορτασμών, σε μία πόλη που θυμίζει φρούριο. Η μέρα για τους Λονδρέζους ξεκίνησε με τον ήχο από χιλιάδες καμπανάκια. Το τρίωρο θέαμα που ετοίμασε ο Ντάνι Μπόιλ, με τίτλο τα «Νησιά των Θαυμάτων» ξεκινά στις 23:00 (ώρα Ελλάδος). Για τέταρτη φορά, από το 2000, το in.gr καλύπτει ειδησεογραφικά Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Μετά από επτά χρόνια προετοιμασίας, η βρετανική πρωτεύουσα αναμένει με αγωνία την τελετή έναρξης της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, εν μέσω εθνικών εορτασμών, σε μία πόλη που θυμίζει φρούριο.

Το τρίωρο θέαμα που ετοίμασε ο Ντάνι Μπόιλ, με τίτλο τα «Νησιά των Θαυμάτων» ξεκινά στις 23:00 (ώρα Ελλάδος). Χιλιάδες αθλητές από 204 χώρες θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για να γιορτάσουν το σημαντικότερο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός.

Η σημαντική ημέρα για τους Λονδρέζους ξεκίνησε με τον ήχο από χιλιάδες καμπανάκια.

Στις 8:12 (τοπική ώρα) ένας κανονιοβολισμός ακούστηκε από το HMS Belfast, δίνοντας το σύνθημα: το Μπιγκ Μπεν ήχησε για τρία ολόκληρα λεπτά (ακούστηκε 40 φορές), ενώ στον εορτασμό συμμετείχαν καμπάνες από εκκλησίες, κουδούνια πόρτας, μέχρι και κουδουνάκια ποδηλάτων.

Η καμπάνα που χτύπησε ο υπουργός Πολιτισμού, Τζέρεμι Χαντ, παρ’ ολίγο να προκαλέσει τραυματισμούς όταν έφυγε από το χερούλι και εκσφενδονίστηκε προς τον κόσμο που βρισκόταν συγκεντρωμένος στο κατάστρωμα του HMS Belfast.

«Είστε όλοι καλά; Υγεία και ασφάλεια» φώναξε ένας τρομαγμένος Τζ.Χαντ.

Με τίτλο Work No 1197, ο Μάρτιν Κριντ, ο καλλιτέχνης που είχε την ιδέα για την περφόρμανς, ζήτησε από τους Βρετανούς να χτυπήσουν όποιο κουδούνι διαθέτουν, όσο πιο δυνατά μπορούν για τρία λεπτά.

Στόχος να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για τον μεγαλύτερο αριθμό κουδουνιών που χτυπούν ταυτόχρονα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο δημαρχείο του Λονδίνου με τη βάρκα της βασίλισσας, αφού πέρασε από το παλάτι Χάμπτον Κορτ και διέσχισε τον Τάμεση την τελευταία ημέρα της λαμπαδηδρομίας.

Το βράδυ, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ θα κηρύξει την έναρξη των Αγώνων, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης θα είναι ο πρώτος αθλητής που θα μπει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου υπό το βλέμμα εκατομμύριων τηλεθεατών απ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη, ενώ άγνωστο είναι ακόμα ποιος θα είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος που θα ανάψει τον Ολυμπιακό Βωμό.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να υποδεχθεί «το μεγαλύτερο σόου του κόσμου».

Μιλώντας από την Ντάουνινγκ Στριτ, είπε «Είναι μια σπουδαία ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο τα καλύτερα στοιχεία της Βρετανίας, μιας χώρας που έχει εξαιρετικά πλούσιο παρελθόν, αλλά και ένα συναρπαστικό μέλλον».

«Κάποιος με ρώτησε χθες ποιο πρόσωπο της Βρετανίας θέλουμε να δείξουμε: τους Blur ή τους φρουρούς του Πύργου του Λονδίνου; Στην πραγματικότητα και τα δύο» είπε.

Η τελετή έναρξης των Αγώνων θα ξεκινήσει με το χτύπημα της μεγαλύτερης καμπάνας της Ευρώπης στις 21:00 το βράδυ (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδος).

Μετά τις ομιλίες και το άναμμα του Ολυμπιακού Βωμού, θα ακολουθήσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ.

Η τελετή φέρει τον τίτλο «Τα νησιά των θαυμάτων» (Isles of Wonder) και κόστισε 27 εκατομμύρια λίρες. Σε αυτό συμμετέχουν 10.000 εθελοντές.

Φιλοδοξεί να «διασχίσει» τη βρετανική ιστορία και να την «παντρέψει» με τη σύγχρονη εικόνα της χώρας.

Οι θεατές έχουν πληρώσει ως και 2.012 λίρες για να εξασφαλίσουν μία θέση στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πάντως, ακριβά εισιτήρια παρέμεναν διαθέσιμα.

Η παρέλαση των αποστολών θα αρχίσει, όπως συμβαίνει πάντα, με την Ελλάδα, και θα ολοκληρωθεί με τη διοργανώτρια χώρα, τη Μεγάλη Βρετανία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος διοργανώνουν στο Παλάτι του Μπάκινχαμ μια δεξίωση για τους ηγέτες των κρατών και τα μέλη της κυβέρνησης, ενώ μια εορταστική συναυλία διοργανώνεται στο Χάιντ Παρκ με τους Snow Patrol, τους Stereophonics, τους Duran Duran και τον Πάολο Νουτίνι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024