Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόωρη απόλυση για την ηγεσία του στρατού στη Βόρειο Κορεα

Πρόωρη απόλυση για την ηγεσία του στρατού στη Βόρειο Κορεα

Στην απομάκρυνση του ανώτατου στρατιωτικού αξιωματούχου, του επιτελάρχη Ρι Γιονγκ-Χο, προχώρησε η Πιόνγιανγκ, όπως ανέφερε σε μία λιτή ανακοίνωση η κυβέρνηση της χώρας -με την αιτιολογία ότι ο στρατηγός αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Ο Ρι Γιονγκ-Χο θεωρείτο πως ανήκε στο στο περιβάλλον του νέου ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά η επίσημη εξήγηση για την απομάκρυνση δεν έχει πείσει την γειτονική Σεούλ.

Στην απομάκρυνση του ανώτατου στρατιωτικού αξιωματούχου, του επιτελάρχη Ρι Γιονγκ-Χο, προχώρησε η Πιόνγιανγκ, όπως ανέφερε σε μία λιτή ανακοίνωση η κυβέρνηση της χώρας -με την αιτιολογία ότι ο στρατηγός αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Η απόφαση ελήφθη στη συνάντηση του Κόμματος την Κυριακή. Δεν είναι ακόμη σαφές ποιος θα διαδεχθεί τον στρατηγό, που ήταν επιτελάρχης, επικεφαλής της πανίσχυρης Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής και μέλος του πολιτικού γραφείου του Κόμματος. Απομακρύνθηκε από όλες τις θέσεις που κατείχε.

Ο Ρι Γιονγκ-Χο θεωρείτο πως ανήκε στο στο περιβάλλον του νέου ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά η επίσημη εξήγηση για την απομάκρυνση δεν έχει πείσει την γειτονική Σεούλ.

Τις υποψίες πως ο στρατηγός «εκκαθαρίστηκε» καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν εγκαθιδρύει σταδιακά τη κυριαρχία του, σημειώνει το Reuters, τροφοδοτούν οι εικόνες από τις τελευταίες εμφανίσεις του 69χρονου στρατηγού, στις οποίες δεν φαίνεται να έχει προβλήματα υγείας.

Οι εξελίξεις που θα καθορίσουν ποιος θα διαδεχθεί τον Ρι Γιονγκ-Χο δεν θα περάσουν κατά πάσα πιθανότητα τα σύνορα της Βόρειας Κορέας, αλλά η Σεούλ και οι ξένες χώρες ελπίζουν πως η απόφαση θα δώσει μία νύξη για την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν κυβερνώντας τη χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024