Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καταστροφικές πυρκαγιές αναγκάζουν χιλιάδες άτομα στο Κολοράντο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Καταστροφικές πυρκαγιές αναγκάζουν χιλιάδες άτομα στο Κολοράντο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Πυρκαγιές έχουν κατακάψει τεράστιες εκτάσεις στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου απείλησαν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, προκάλεσαν ζημιές σε περισσότερα από 200 σπίτια κοντά στο Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain και ανάγκασαν χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Πυρκαγιές έχουν κατακάψει τεράστιες εκτάσεις στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου απείλησαν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, προκάλεσαν ζημιές σε περισσότερα από 200 σπίτια κοντά στο Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain και ανάγκασαν χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σε «κατάσταση καταστροφής» κηρύχθηκε η χώρα.

Η φωτιά ξέσπασε το Σάββατο στο Κολοράντο Σπρινγκς και βγήκε γρήγορα εκτός ελέγχου, αναγκάζοντας τις Αρχές να εκκενώσουν περίπου 1.000 σπίτια και να απομακρύνουν 11.000 κατοίκους. Πολλοί τουρίστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία, όπου διέμεναν.

Την Κυριακή οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι επιτρέπουν σε περίπου 5.000 κατοίκους να επιστρέψουν.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, περίπου 2.800 σπίτια βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο και άλλα 2.000 απειλούνταν, ανέφεραν αξιωματούχοι σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Περίπου 248 σπίτια καταστράφηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η μεγαλύτερη φωτιά που εξακολουθεί να βρίσκεται εκτόςελέγχου ξέσπασε στο εθνικό πάρκο Ουάλντο Κάνιον, δυτικά της πόλης Κολοράντο Σπρινγκς (100 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Ντένβερ).

Εκατοντάδες πυροσβέστες και αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί στην Πολιτεία για να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές.

Στην γειτονική Γιούτα, τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το Σάββατο.

Περίπου 20 πυρκαγιές ξέσπασαν την Κυριακή στις ΗΠΑ, κυρίως στα δυτικά εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024