Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ρωσία και Συρία διαψεύδουν στρατιωτικά γυμνάσια-«μαμούθ» με Κίνα και Ιράν

Μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια στη Μέση Ανατολή με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών των τριών όπλων από Συρία, Ιράν, Ρωσία και Κίνα «προανήγγειλαν» την Τρίτη ιρανικά μέσα ενημέρωσης για να ακολουθήσει κατηγορηματική διάψευση εκ μέρους Μόσχας και Δαμασκού που μιλούν για παραπληροφόρηση. Εν τω μεταξύ, ρωσικό πλοίο που φέρεται να μετέφερε μαχητικά ελικόπτερα στο συριακό καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ διέκοψε την πορεία του και επιστρέφει στη Ρωσία κατόπιν παρέμβασης της κυβέρνησης της Βρετανίας.

Μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια στη Μέση Ανατολή με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών των τριών όπλων από Συρία, Ιράν, Ρωσία και Κίνα «προανήγγειλαν» την Τρίτη ιρανικά μέσα ενημέρωσης για να ακολουθήσει κατηγορηματική διάψευση εκ μέρους Μόσχας και Δαμασκού. Εν τω μεταξύ, ρωσικό πλοίο που φέρεται να μετέφερε μαχητικά ελικόπτερα στο συριακό καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ διέκοψε την πορεία του και επιστρέφει στη Ρωσία κατόπιν παρέμβασης της Βρετανίας.

Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, ότι πρόκειται να διεξαχθούν ανοιχτά της Συρίας κοινές ασκήσεις με την συμμετοχή δυνάμεων του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας και τη συμμετοχή 90.000 ανδρών.

Στις ασκήσεις αναφέρθηκε ότι θα πάρουν μέρος δυνάμεις αεράμυνας και μονάδες παράκτιας άμυνας, 400 αεροσκάφη και 1.000 άρματα μάχης.

Το Fars μετέδωσε ακόμη ότι η Αίγυπτος έδωσε άδεια διέλευσης του Σουέζ σε 12 κινεζικά πολεμικά πλοία. Στην ευρύτερη περιοχή, συμπλήρωσε το πρακτορείο, θα καταπλεύσουν ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια και άλλα πολεμικά ενώ και ιρανικά πολεμικά θα σταθμεύσουν σε συριακά λιμάνια.

Η Συρία διέψευσε τις πληροφορίες (που μεταδόθηκαν και από το δίκτυο Al Arabiya) ως «εντελώς εκτός πραγματικότητας», και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση».

Το ρωσικό πρακτορείο Intefax μετέδωσε δήλωση συμβούλου του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που βρίσκεται στη Μόσχα, και ο οποίος ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να συμβεί τίποτε τέτοιο, είναι μέρος των ψευδών πληροφοριών που διοχετεύονται για τη Συρία».

Τη Δευτέρα πληροφορίες από τη Ρωσία έφεραν τη χώρα να εξετάζει την αποστολή δύο μεγάλων σκαφών στη βάση της Ταρσού για την προστασία των Ρώσων πολιτών στη χώρα. Τα πολεμικά θα μετέφεραν και από ισχυρή δύναμη πεζοναυτών. Επισήμως η πληροφορία διαψεύστηκε.

Εν τω μεταξύ, ένα ρωσικό πλοίο που φέρεται να μεταφέρει ρωσικής κατασκευής μαχητικά ελικόπτερα για το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ διέκοψε τον πλου του και επιστρέφει στη Ρωσία έπειτα από παρέμβαση της βρετανικής κυβέρνησης.

Η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακών ασφαλίσεων Standard Club απέσυρε την ασφαλιστική κάλυψη του MV Alaed, ενός πλοίου που ανήκει στη ρωσική εταιρεία μεταφοράς φορτίων Femco, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον.

Η ασφαλιστική εταιρεία απέσυρε επίσης την κάλυψη και από όλα τα άλλα πλοία που
ανήκουν στη Femco.

Σε μία παράλληλα διπλωματική εξέλιξη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρόκειται να συγκληθεί για να εξετάσει τη συνέχιση ή όχι της αποστολής των παρατηρητών του στη Συρία, η οποία ανεστάλη λόγω της κλιμάκωσης της βίας στη χώρα.

Νέες συγκρούσεις

Ο συριακός στρατός σφυροκόπησε την Τρίτη προπύργια των ανταρτών σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι άμαχους, ανέφεραν οι ακτιβιστές.

Η Ραστάν, στην επαρχία Χομς, έγινε ο στόχος σφοδρών βομβαρδισμών το πρωί από τακτικές δυνάμεις του στρατού που προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχό της από το Φεβρουάριο. Στην ίδια τη Χομς, μία από τις μεγαλύτερες εστίες της αμφισβήτησης κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αντάρτες ενεπλάκησαν σε μάχες με στρατιώτες στη συνοικία Μπάμπα Αμρ.

Ακόμη δύο αγωγοί πετρελαίου υπέστησαν δολιοφθορά στο κεντρικό και στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.

Την Δευτέρα, 94 άνθρωποι, ανάμεσά τους 63 άμαχοι, σκοτώθηκαν σε όλη τη χώρα. Από τον περασμένο Μάρτιο έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 15.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024