Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταδικάζει ο Πάπας την κάλυψη του σκανδάλου Vatileaks από τα μέσα ενημέρωσης

Καταδικάζει ο Πάπας την κάλυψη του σκανδάλου Vatileaks από τα μέσα ενημέρωσης

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο σκάνδαλο Vatileaks που συνταράσσει την Αγία Έδρα εξαπολύοντας δριμύ «κατηγορώ» κατά των μέσων ενημέρωσης, τα οποία παρουσιάζουν κατά τον ποντίφικα μία εικόνα της Αγίας Έδρας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μιλώντας σε χιλιάδες πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' εξέφρασε την «εμπιστοσύνη» του στους πιο «στενούς του συνεργάτες» υπό το βάρος του σκανδάλου διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο σκάνδαλο Vatileaks που συνταράσσει την Αγία Έδρα εξαπολύοντας δριμύ «κατηγορώ» κατά των μέσων ενημέρωσης, τα οποία παρουσιάζουν κατά τον ποντίφικα μία εικόνα της Αγίας Έδρας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Μιλώντας σε χιλιάδες πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ο Πάπας εξέφρασε την «εμπιστοσύνη» του στους πιο «στενούς του συνεργάτες» υπό το βάρος του σκανδάλου διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων, στο πλαίσιο του οποίου συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ο οικονόμος του ποντίφικα Πάολο Γκαμπριέλε.

«Τα σενάρια που αυξάνονται και μεγαλοποιούνται από κάποια μέσα ενημέρωσης ξεπερνούν τα γεγονότα, δίνοντας μια εντύπωση της Αγίας Έδρας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» δήλωσε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’

«Επιθυμώ να επαναλάβω την εμπιστοσύνη και την ενθάρρυνση μου στους πιο στενούς μου συνεργάτες που με βοηθούν καθημερινά με πίστη και πνεύμα θυσίας να εκπληρώνω τα καθήκοντά μου» σημείωσε.

Αυτά τα γεγονότα σημείωσε ο Πάπας «προκάλεσαν θλίψη στην καρδιά μου», αλλά «η Εκκλησία οδηγείται από το Άγιο Πνεύμα» και «ο Κύριος δεν θα της στερήσει ποτέ τη βοήθειά του για να την στηρίξει στο δρόμο της» επισήμανε.

Από τον Ιανουάριο εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα του Πάπα διέρρευσαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, γεγονός που προκάλεσε κρίση στην Αγία Έδρα. Ο Πάολο Γκαμπριέλε φέρεται να είναι ένας από αυτούς που διοχέτευσαν τα έγγραφα.

Διάφορα σενάρια εμφανίζονται στον ιταλικό Τύπο για τους υπεύθυνους αυτών των διαρροών με τις ιταλικές εφημερίδες να ισχυρίζονται ότι γι’ αυτές ενδέχεται να ευθύνονται κάποιοι καρδινάλιοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024