Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λιγότερες από τις μισές οι γεννήσεις λευκών παιδιών στις ΗΠΑ

Λιγότερες από τις μισές οι γεννήσεις λευκών παιδιών στις ΗΠΑ

Το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι οι γεννήσεις λευκών παιδιών δεν αποτελούν πια πλειοψηφία στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Census Bureau, το 49,6% των βρεφών που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ σε διάστημα 12 μηνών ήταν μη-Ισπανόφωνα λευκά βρέφη. Τα υπόλοιπα (50,4%) προέρχονταν από ισπανόφωνες, αφροαμερικανικές, ασιατικές οικογένειες ή ήταν μιγάδες. Σύμφωνα με τους New York Times, πρόκειται για ένα σημείο καμπής, καθώς αναμένονται αλλαγές πολιτικές, οικονομικές, καθώς και διαφοροποιήσεις στην ταυτότητα του αμερικανικού έθνους.

Το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι οι γεννήσεις λευκών παιδιών δεν αποτελούν πια πλειοψηφία στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Census Bureau, το 49,6% των βρεφών που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ σε διάστημα 12 μηνών -περίοδος που έληξε τον Ιούλιο- ήταν μη-Ισπανόφωνα λευκά βρέφη.

Τα υπόλοιπα (50,4%) προέρχονταν από ισπανόφωνες, αφροαμερικανικές, ασιατικές οικογένειες ή ήταν μιγάδες. Έτσι οι λεγόμενες μειονότητες αντιπροσωπεύουν για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία την πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τους New York Times, πρόκειται για ένα σημείο καμπής, καθώς αν και οι λευκοί θα παραμείνουν για αρκετό διάστημα πλειοψηφία στη χώρα, μία νέα γενιά μεγαλώνει, όπου οι μειονότητες δεν θεωρούνται πια μειονότητες.

Αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα επιφέρει αλλαγές πολιτικές, οικονομικές, καθώς και διαφοροποιήσεις στην ταυτότητα του αμερικανικού έθνους.

Επρόκειτο για μία αλλαγή που θεωρείτο αναμενόμενη, αλλά κανείς δεν γνώριζε πότε θα ερχόταν. Τα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής έρχονται για να επιβεβαιώσουν την αλλαγή.

«Πρόκειται για ένα ορόσημο στην ιστορία ενός έθνους, του οποίου η κυβέρνηση ιδρύθηκε από λευκούς Ευρωπαίους και το οποίο (έθνος) έχουν απασχολήσει θέματα φυλής -από την εποχή της δουλείας, στον εμφύλιο πόλεμο, στις πικρές διαμάχες για τα πολιτικά δικαιώματα και πιο πρόσφατα στις έντονα φορτισμένες συζητήσεις, σχετικά με τις προσπάθειες περιορισμού της μετανάστευσης» αναφέρουν οι New York Times.

Στις ΗΠΑ ο μέσος όρος ηλικίας των λευκών είναι τα 42 χρόνια, γεγονός που δείχνει ότι ο πληθυσμός αυτός γερνάει. Αντίθετα, ο μέσος όρος ηλικίας των Λατίνων είναι τα 27 χρόνια.

Αυτά τα στοιχεία δηλώνουν, σύμφωνα με τους New York Times, την ανάγκη για αλλαγές, κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης, καθώς οι ισπανόφωνοι και οι Αφροαμερικανοί αποκλείονται σε πολλές περιπτώσεις από την ανώτατη εκπαίδευση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024