Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιβεβαίωσε το Εφετείο ποινή κατά μουσουλμάνου που επιτέθηκε σε Δανό σκιτσογράφο

Επιβεβαίωσε το Εφετείο ποινή κατά μουσουλμάνου που επιτέθηκε σε Δανό σκιτσογράφο

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Δανίας επικύρωσε την ποινή δεκαετούς κάθειρξης που είχε επιβληθεί στον 30χρονο Σομαλό ο οποίος επιτέθηκε με τσεκούρι στον σκιτσογράφο Κουρτ Βέστεργκορντ με σκοπό να τον σκοτώσει, με αφορμή τα σκίτσα που σατίριζαν τον προφήτη Μωάμεθ και το Ισλάμ. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών αλλά τον Ιούνιο του 2011 το εφετείο πρόσθεσε άλλο ένα χρόνο στην ποινή του, γεγονός που τον ώθησε να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η επίθεση είχε γίνει την Πρωτοχρονιά του 2010.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Δανίας επικύρωσε την ποινή δεκαετούς κάθειρξης που είχε επιβληθεί στον 30χρονο Σομαλό ο οποίος επιτέθηκε με τσεκούρι στον σκιτσογράφο Κουρτ Βέστεργκορντ με σκοπό να τον σκοτώσει, με αφορμή τα σκίτσα που σατίριζαν τον προφήτη Μωάμεθ και το Ισλάμ.

«Δεν υπήρχε λόγος να τροποποιήσουμε την ποινή της 10ετούς κάθειρξης», ανέφερε το Δικαστήριο αναγνωρίζοντας ότι ο Μοχάμεντ Γκίλε προέβη σε «τρομοκρατική ενέργεια» όταν επιτέθηκε στον Βέστεργκορντ μέσα στο σπίτι του τελευταίου, την Πρωτοχρονιά του 2010.

Ο Γκίλε θα απελαθεί από τη Δανία μόλις εκτίσει την ποινή του. Ζει στη χώρα εδώ και 14 χρόνια και έχει τέσσερα ανήλικα παιδιά.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών αλλά τον Ιούνιο του 2011 το εφετείο πρόσθεσε άλλο ένα χρόνο στην ποινή του, γεγονός που τον ώθησε να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Τον λυπάμαι κάπως. Όμως είμαι ικανοποιημένος που μπήκε τελεία σε αυτήν την υπόθεση», είπε ο Βέστεργκορντ ο οποίος ζει πλέον υπό την προστασία της αστυνομίας.

Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2010 ο Μοχάμεντ Γκίλε εισέβαλε στο σπίτι του σκιτσογράφου στο Όρχους, οπλισμένος με τσεκούρι και μαχαίρι. Φώναζε ότι ήθελε να τον σκοτώσει επειδή προσέβαλε τον προφήτη και τους μουσουλμάνους.

Ο 76χρονος Κουρτ Βέστεργκορντ κλείστηκε στο μπάνιο και ο δράστης αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι. Λίγο αργότερα τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε ένας αστυνομικός, τον οποίο κυνηγούσε απειλώντας τον.

Ο Βέστεργκορντ έχει δεχτεί πολλές φορές απειλές για τη ζωή του μετά τη δημοσίευση, στις 30 Σεπτεμβρίου 2000 από την εφημερίδα Γίλαντς-Πόστεν ενός σκίτσου που εικόνιζε τον Μωάμεθ να φοράει αντί για τουρμπάνι μια βόμβα με αναμμένο φιτίλι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024