Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κανονικά η εκδίκαση της αγωγής της Ντιαλό κατά του Στρος-Καν

Κανονικά η εκδίκαση της αγωγής της Ντιαλό κατά του Στρος-Καν

Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μπρονξ δεν έκανε δεκτό το αίτημα του Ντομινίκ Στρος-Καν να απορριφθεί η αγωγή που έχει καταθέσει σε βάρος του η καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό, γεγονός που επιτρέπει την εκδίκαση της υπόθεσης από αστικό δικαστήριο. Οι συνήγοροι του Στρος-Κάν είχαν ισχυριστεί ότι συμφωνία του ΟΗΕ από το 1947 παρείχε ασυλία σε στελέχη διεθνών οργανισμών (άρα και τον εντολέα τους) και ότι, παρόλο που δεν έχει υπογραφεί από τις ΗΠΑ, είναι εθιμικό διεθνές δίκαιο.

Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μπρονξ δεν έκανε δεκτό το αίτημα του Ντομινίκ Στρος-Καν να απορριφθεί η αγωγή που έχει καταθέσει σε βάρος του η καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό, γεγονός που επιτρέπει την εκδίκαση της υπόθεσης από αστικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με την New York Post, ο δικαστής Ντάγκλας ΜακΚίον απέρριψε τον ισχυρισμό του Στρος-Καν ότι δεν μπορεί να διωχθεί στα αστικά δικαστήρια γιατί είχε διπλωματική ασυλία όταν είχε την συνεύρεση με τη Ντιαλό στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.

Στην απόφαση μπορεί να ασκηθεί έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στρος-Καν δεν είχε επικαλεστεί την ασυλία που του παρείχε η θέση του για το ποινικό τμήμα της υπόθεσης που έχει ήδη καταπέσει.

Οι συνήγοροι του Στρος-Κάν είχαν ισχυριστεί ότι συμφωνία του ΟΗΕ από το 1947 παρείχε ασυλία σε στελέχη διεθνών οργανισμών (άρα και τον εντολέα τους) και ότι, παρόλο που δεν έχει υπογραφεί από τις ΗΠΑ, είναι εθιμικό διεθνές δίκαιο.

Παρά το ότι τον περασμένο Αύγουστο δικαστήριο απέρριψε τις ποινικές κατηγορίες κατά του Στρος-Καν, με το αιτιολογικό ότι η Ντιαλό δεν είναι αξιόπιστο πρόσωπο, η ίδια επιμένει στην αγωγή που κατέθεσε και που θα εκδικαστεί κανονικά πλέον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024