Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άλλες δύο αυτοκτονίες στην Ιταλία αποδίδονται στην οικονομική κρίση

Άλλες δύο αυτοκτονίες στην Ιταλία αποδίδονται στην οικονομική κρίση

Ένας επιχειρηματίας από τη Νάπολη και ένας οικοδόμος από τη Σαρδηνία φαίνεται πως είναι τα δυο τελευταία θύματα-αυτόχειρες της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία.

Ένας επιχειρηματίας από τη Νάπολη και ένας οικοδόμος από τη Σαρδηνία φαίνεται πως είναι τα δυο τελευταία θύματα-αυτόχειρες της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία.

Ο 52χρονος Ναπολιτάνος επιχειρηματίας Ντιέγκο Πελούντο αυτοκτόνησε πέφτοντας στο κενό από τον όγδοο όροφο της πολυκατοικίας στην οποία ζούσε, στην αστική συνοικία Βόμερο της μεγαλούπολης της ιταλικού νότου.

Πριν δύο ημέρες είχε επιχειρήσει και πάλι να θέσει τέλος στη ζωή του, σκαρφαλώνοντας σε στηθαίο που βρίσκεται σε πανοραμικό σημείο της περιοχής Ποζίλιπο πάνω σε λόφο. Τότε τον είχε σώσει η άμεση παρέμβαση της αστυνομίας.

Όμως το βράδυ της Τρίτης ο Πελούντο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα απομακρύνθηκε από τη γυναίκα του, άνοιξε το παράθυρο του σπιτιού τους, και έπεσε στο κενό.

Η προσπάθεια παροχής πρώτων βοηθειών από τους γιατρούς του ασθενοφόρου αποδείχθηκε μάταιη.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο επιχειρηματίας είχε μεγάλες οφειλές στο Δημόσιο, αλλά η γυναίκα
του, καθηγήτρια γυμνασίου, δηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα σχετικά.

Δεύτερος αυτόχειρας υπήρξε στη Σαρδηνία, όπου ένας οικοδόμος, επίσης 52 ετών, έθεσε τέλος στην ζωή του. Είχε απολυθεί από τη δουλειά του και δεν μπορούσε πλέον να εξασφαλίσει τα προς το ζην στη γυναίκα του και στα τρία παιδιά τους.

Ο οικοδόμος είχε ζητήσει και τη βοήθεια του δημάρχου του χωριού του που βρίσκεται κοντά στην πόλη Οριστάνο. «Σας ζητώ συγγνώμη, αλλά νομίζω, ίσως, ότι δεν φταίω μόνον εγώ» έγραψε στο τελευταίο του γράμμα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, φέτος υπάρχει κίνδυνος να ξεπεραστεί το «μαύρο ρεκόρ» του 2010, όταν οι αυτοκτονίες επιχειρηματιών και ανέργων είχαν φτάσει τις 362.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024