Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα κάνουμε «διάλειμμα» στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας δηλώνει προκλητικά ο Ερντογάν

Θα κάνουμε «διάλειμμα» στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας δηλώνει προκλητικά ο Ερντογάν

Ένα «εξάμηνο διάλειμμα» στη συμμετοχή της Τουρκίας στις δραστηριότητες των Ευρωπαϊκών οργάνων, όπου θα προεδρεύει η Κυπριακή Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της εναλλασσόμενης προεδρίας ανήγγειλε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Η δήλωση του Ερντογάν έγινε ενώπιον του Φινλανδού πρωθυπουργού, ο οποίος αρκέστηκε να δηλώσει ότι στηρίζει την Τουρκία και την προσπάθειά της να δώσει λύσεις σε περιφερειακά θέματα.

Ένα «εξάμηνο διάλειμμα» στη συμμετοχή της Τουρκίας στις δραστηριότητες των ευρωπαϊκών οργάνων, όπου θα προεδρεύει η Κυπριακή Δημοκρατία στη διάρκεια της εναλλασσόμενης προεδρίας της στην ΕΕ ανήγγειλε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Θα κάνουμε ένα εξάμηνο διάλειμμα όταν ξεκινήσει η Προεδρία των Ελληνοκυπρίων» είπε ο κ. Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα με το Φινλανδό πρωθυπουργό Γίρκι Κατάινεν.

Δεν θα ήταν δυνατόν η Τουρκία να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και με μια χώρα που δεν αναγνωρίζει, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός δήλωσε εξάλλου ότι η κυβέρνησή του υποστηρίζει τις προσπάθειες της Τουρκίας να δοθούν λύσεις στα περιφερειακά προβλήματα τονίζοντας ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική είναι ιδιαίτερα επιτυχής.

«Η Τουρκία διαδραματίζει έναν σημαντικό μεσολαβητικό ρόλο σε πολλά θέματα όπως η Συρία και το Ιράν, θέλουμε να συμβάλουμε στις προσπάθειες της Τουρκίας με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε και ελπίζουμε να οδηγήσουμε και την ΕΕ να στηρίξει τις προσπάθειες αυτές» είπε.

«Ανεξαρτήτως του ποια χώρα ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία το μέλλον της Τουρκίας και της Ένωσης συναντώνται» είπε ο Φινλανδός πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι «μπορεί να υπάρξουν εμπόδια και δυσκολίες , αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να προχωρούμε προς τα εμπρός».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024