Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν θα διστάσω να εφαρμόσω πολιτική κενής καρέκλας στην ΕΕ» λέει ο Ν.Σαρκοζί

«Δεν θα διστάσω να εφαρμόσω πολιτική κενής καρέκλας στην ΕΕ» λέει ο Ν.Σαρκοζί

Την πρόθεσή του να ακολουθήσει την λεγόμενη τακτική της κενής καρέκλας στην Ευρώπη -απέχοντας από τις εργασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης-, σε περίπτωση που επανεκλεγεί, προκειμένου να προωθήσει τις θέσεις του επιβεβαίωσε την Πέμπτη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe1, ο Νικολά Σαρκοζί. Ο Γάλλος πρόεδρος που βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις, ελπίζει ότι η στάση του αυτή θα καταφέρει να οδηγήσει σε αύξηση του ποσοστού του, λίγες ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Την πρόθεσή του να ακολουθήσει την λεγόμενη τακτική της κενής καρέκλας στην Ευρώπη -απέχοντας από τις εργασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης-, σε περίπτωση που επανεκλεγεί, προκειμένου να προωθήσει τις θέσεις του επιβεβαίωσε την Πέμπτη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe1, ο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Γάλλος πρόεδρος που βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις, ελπίζει ότι η στάση του αυτή θα καταφέρει να οδηγήσει σε αύξηση του ποσοστού του, λίγες ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Νικολά Σαρκοζί εμφανίστηκε ανυποχώρητος σε δύο τομείς.

Ο ένας σχετίζεται με την αμοιβαιότητα των εμπορικών συναλλαγών και ο άλλος με τη ζώνη Σένγκεν.

Η «απαίτηση της αμοιβαιότητας στις εμπορικές συμφωνίες» θα αποκτήσει πρωταρχική σημασία για τον Νικολά Σαρκοζί στην περίπτωση επανεκλογής του: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε στην Ευρώπη» είπε, «προϊόντα για τα οποία δεν τηρήθηκε κανένας από τους κανόνες που επιβάλλουμε στους ευρωπαίους επιχειρηματίες ή αγρότες».

Σχετικά με τη ζώνη Σένγκεν εξήγησε: «Η λέξη σύνορο δεν είναι βρισιά. Έχουμε αποφασίσει να διαχειριστούμε από κοινού τα σύνορά μας για να είμαστε πιο προστατευμένοι, όχι για να είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι».

Ο Γάλλος πρόεδρος κατέληξε λέγοντας: «Για τα δύο αυτά θέματα θα εφαρμόσω την πολιτική της ‘κενής καρέκλας’ εάν δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024