Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαδικτυακή έκκληση στην σύζυγο Άσαντ να μην σιωπά μπροστά στη σφαγή

Διαδικτυακή έκκληση στην σύζυγο Άσαντ να μην σιωπά μπροστά στη σφαγή

«Αγαπητή Άσμα, κάποιες γυναίκες ενδιαφέρονται για την εμφάνιση, ενώ άλλες ενδιαφέρονται για τους συνανθρώπους τους»... Με αυτά τα λόγια αρχίζει το βίντεο που συνοδεύει μία διαδικτυακή έκκληση προς την 36χρονη δυτικοτραφείσα Άσμα αλ-Άσαντ, σύζυγο του προέδρου της Συρίας, να σπάσει τη σιωπή της και να «πολεμήσει για την ειρήνη». Η πρωτοβουλία, που συγκεντρώνει πολύ μεγάλη απήχηση, ανήκει στις συζύγους των πρεσβευτών Βρετανίας και Γερμανίας στον ΟΗΕ και έρχεται τη στιγμή που η «εκεχειρία» βρίσκεται στον αέρα. Δείτε το βίντεο.

«Αγαπητή Άσμα, κάποιες γυναίκες ενδιαφέρονται για την εμφάνιση, ενώ άλλες ενδιαφέρονται για τους συνανθρώπους τους»… Με αυτά τα λόγια αρχίζει το βίντεο που συνοδεύει την διαδικτυακή έκκληση προς την 36χρονη δυτικοτραφείσα Άσμα αλ-Άσαντ, σύζυγο του προέδρου της Συρίας, να σπάσει τη σιωπή της και να «πολεμήσει για την ειρήνη».

Η πρωτοβουλία, που συγκεντρώνει πολύ μεγάλη απήχηση, ανήκει στις συζύγους των πρεσβευτών Βρετανίας και Γερμανίας στον ΟΗΕ και έρχεται τη στιγμή που η «εκεχειρία» βρίσκεται στον αέρα…

Οι σύζυγοι των δύο διπλωματών στα Ηνωμένα Έθνη, Σίλα Λάιαλ Γκραντ και η Χουμπέρτα φον Φος-Βίτινγκ, έχουν ανεβάσει στο δικτυακό τόπο change.org μια αίτηση με την οποία ζητούν από την Άσμα αλ-Άσαντ να σταματήσει να είναι «θεατής» και «να αφήσει τη φωνή της να ακουστεί για την ειρήνη και για να τερματιστεί η αιματοχυσία».

«Είναι καθήκον σας να εμποδίσετε τον εμφύλιο πόλεμο ως γυναίκα και ως μητέρα» γράφει η αίτηση, την οποία μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει 7.500 άνθρωποι. «Περιμένατε πολύ, δράστε τώρα!».

Η κυρία Άσαντ, 36 ετών, κόρη ενός διακεκριμένου καρδιολόγου από το Λονδίνο, έχει δεχθεί επικρίσεις για τη σιωπή της απέναντι στην καταστολή στη Συρία, σε βαθμό που έχει χαρακτηριστεί «Μαρία Αντουανέτα».

Το βίντεο των δύο γυναικών, το οποίο μέχρι το βράδυ της Τετάρτης είχε περισσότερα από 45.133 «κλικ» στο YouTube, αρχίζει δείχνοντας την Άσμα κομψά ντυμένη, μακιγιαρισμένη, φορώντας κοσμήματα και γυαλιά ηλίου.

«Κάποιες γυναίκες ενδιαφέρονται για την εμφάνισή τους, ενώ άλλες ενδιαφέρονται για τους συνανθρώπους τους» ακούγεται να λέει μια φωνή την ώρα που το βίντεο δείχνει την εικόνα μιας τρομαγμένης γυναίκας που κρατά ένα μωρό στην αγκαλιά της.

«Δεν ενδιαφερόμαστε για την εικόνα σας, αλλά για τις πράξεις σας» συνεχίζει η φωνή, ενώ περνούν εικόνες θυμάτων της καταστολής. «Σταματήστε τον σύζυγό σας και τους οπαδούς του».

«Επιθυμούμε όλες οι γυναίκες του κόσμου να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Άσμα αλ Άσαντ: το λουτρό αίματος πρέπει να σταματήσει», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) η Φος-Βίτινγκ, σύζυγος του Γερμανού πρεσβευτή Πέτερ Βίτινγκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024