Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κορυφώνεται η προεκλογική κόντρα Σαρκοζί - Ολάντ στη Γαλλία

Κορυφώνεται η προεκλογική κόντρα Σαρκοζί – Ολάντ στη Γαλλία

Κορυφώνεται η προεκλογική κόντρα του Νικολά Σαρκοζί με τον Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία, μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ελπίδες του Σαρκοζί να επανεκλεγεί μειώνονται, καθώς η πρόσφατη άνοδός του φάνηκε να μην επαρκεί, ενώ ο Ολάντ φέρεται ότι ανακτά το προβάδισμα στον πρώτο γύρο και εκλέγεται με διαφορά από 9 ως 14 ποσοστιαίων μονάδων στον δεύτερο.

Κορυφώνεται η προεκλογική κόντρα του Νικολά Σαρκοζί με τον Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία, μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ελπίδες του Σαρκοζί να επανεκλεγεί μειώνονται, καθώς η πρόσφατη άνοδός του φάνηκε να μην επαρκεί, ενώ ο Ολάντ φέρεται ότι ανακτά το προβάδισμα στον πρώτο γύρο και εκλέγεται με διαφορά από 9 ως 14 ποσοστιαίων μονάδων στον δεύτερο.

Ο Νικολά Σαρκοζί μίλησε την Κυριακή στην Πλας ντε Λα Κονκόρντ, την μεγαλύτερη, ιστορική πλατεία του Παρισιού, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ μίλησε την ίδια ώρα περίπου στο Σατό ντε Βανσέν, ένα ανακτορικό κάστρο στο ανατολικό άκρο της πόλης.

«Πίστεψαν ότι δεν θα έρθετε, ότι ο λαός της Γαλλίας δεν θα έρθει», είπε στους οπαδούς του ο Σαρκοζί.

«Θέλω να μιλήσω στη σιωπηλή πλειοψηφία η οποία εξακολουθεί να κρατά το μέλλον της Γαλλίας στα χέρια της», συνέχισε ο γάλλος πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήθος που κρατούσε γαλλικές σημαίες και φώναζε «Νικολά, Νικολά».

«Δεν επιλέγετε πλευρά, αλλά αποφασίζετε για το μέλλον. Πού θέλουμε εμείς οι Γάλλοι να πάμε;», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι οι «ακραίες» λύσεις που προτείνει ο Ολάντ «θα κάνουν τη Γαλλία να υποφέρει περισσότερο γιατί είναι ψευδείς».

Ο Νικολά Σαρκοζί δεσμεύθηκε ότι, εφόσον επανεκλεγεί, θα ανοίξει μια «συζήτηση» σχετικά με το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην υποστήριξη της ανάπτυξης των χωρών της Ευρωζώνης.

«Θα ανοίξουμε τη συζήτηση σχετικά με τον ρόλο της ΕΚΤ στην υποστήριξη της ανάπτυξης και θα προχωρήσουμε το θέμα στην Ευρώπη. Αν η Κεντρική Τράπεζα δεν υποστηρίξει την ανάπτυξη, τότε δεν θα έχουμε αρκετή ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024