Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετ΄εμποδίων η επίβλεψη της εκεχειρίας στη Συρία από τους παρατηρητές του ΟΗΕ

Μετ΄εμποδίων η επίβλεψη της εκεχειρίας στη Συρία από τους παρατηρητές του ΟΗΕ

Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι καλωσορίζει την ομάδα παρατηρητών του ΟΗΕ, οι οποίοι θα επιβλέψουν την εφαρμογή της εκεχειρίας, όπως δήλωσε η Μπουτάινα Σάαμπαν, εκπρόσωπος Τύπου του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ωστόσο προσέθεσε πως δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια τους εκτός κι εάν εμπλέκεται σε «όλα τα βήματα στο έδαφος». Οι παρατηρητές θα είναι περί τα 250 άτομα και το έργο τους θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι καλωσορίζει την ομάδα παρατηρητών του ΟΗΕ, οι οποίοι θα επιβλέψουν την εφαρμογή της εκεχειρίας, όπως δήλωσε η Μπουτάινα Σάαμπαν, εκπρόσωπος Τύπου του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στο BBC Arabic.

Μια πρώτη ομάδα παρατηρητών του ΟΗΕ αναμένεται να φτάσει το βράδυ στη Συρία, ενώ θα ξεκινήσει τις αποστολές της στις πληγείσες περιοχές της χώρας την Δευτέρα, είπε ο Άχμεντ Φάουζι εκπρόσωπος του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν.

Η Σααμπάν είπε ακόμα πως η Συρία διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί τους επιτηρητές, ο αριθμός των οποίων θα φθάσει τελικά τους 250, όπως συμφωνήθηκε με τα Ηνωμένα Έθνη, ανάλογα με την εθνικότητά τους.

«Η διάρκεια της εργασίας των παρατηρητών και οι προτεραιότητες των κινήσεών τους θα είναι σε συντονισμό με τη συριακή κυβέρνηση επειδή η Συρία δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των παρατηρητών αυτών εκτός εάν συντονίζει και συμμετέχει σε όλα τα βήματα στο έδαφος», δήλωσε.

«Η Συρία έχει το δικαίωμα […] να συμφωνήσει ή να μην συμφωνήσει με την εθνικότητα των παρατηρητών», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας υποστήριξε ότι οι «τρομοκρατικές» ομάδες έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους μετά την εφαρμογή της εκεχειρίας την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Μετά την ανακοίνωση του τερματισμού των στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί κατά δεκάδες, προκαλώντας μεγάλες απώλειες ανθρωπίνων ζωών», μετέδωσε το πρακτορείο SANA. Σύμφωνα με το SANA, «ένοπλοι τρομοκράτες» σκότωσαν πέντε ανθρώπους σε ενέδρες σε όλη τη χώρα το Σάββατο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024