Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάγωμα της γαλλικής συνεισφοράς στον κοινοτικό προϋπολογισμό ανακοίνωσε ο Σαρκοζί

Πάγωμα της γαλλικής συνεισφοράς στον κοινοτικό προϋπολογισμό ανακοίνωσε ο Σαρκοζί

Το «πάγωμα» της γαλλικής συνεισφοράς στον κοινοτικό προϋπολογισμό (600 εκατ. ευρώ ετησίως) ανακοίνωσε ο Νικολά Σαρκοζί, παρουσιάζοντας το εκλογικό του μανιφέστο, το οποίο έχει τη μορφή επιστολής προς τους συμπολίτες του. Ο πρόεδρος άσκησε δριμύτατη κριτική στον Φρανσουά Ολάντ και στην πρόθεσή του να αμφισβητήσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο: «αν δεν τηρήσουμε όλα όσα συμφωνήσαμε, η κρίση στην Ευρώπη θα επιστρέψει» υποστήριξε.

Το «πάγωμα» της γαλλικής συνεισφοράς στον κοινοτικό προϋπολογισμό (ύψους 600 εκατ. ευρώ ετησίως) ανακοίνωσε ο Νικολά Σαρκοζί, παρουσιάζοντας το εκλογικό του μανιφέστο, το οποίο έχει τη μορφή επιστολής προς τους συμπολίτες του.

«Σας ανακοινώνω ότι η Γαλλία θα ζητήσει να παγώσει η συμβολή της στον προϋπολογισμό της ΕΕ, γεγονός που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 600 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει τον «χρυσό κανόνα» του προϋπολογισμού από το καλοκαίρι του 2012, επικρίνοντας το Σοσιαλιστικό Κόμμα, «τον μόνο πολιτικό σχηματισμό στην Ευρώπη που δεν θέλησε να αναλάβει αυτή τη δέσμευση».

«Η Γαλλία πρέπει να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2016», υπογραμμίζει ο Σαρκοζί.

Επιπλέον, κάνοντας σαφή αναφορά στις αποφάσεις Ολάντ να μην αποδεχθεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, ο πρόεδρος υποστηρίζει ότι «αν δεν γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις, τότε η δημοσιονομική και οικονομική κρίση θα επιστρέψει.

«Από την έλλειψη εμπειρίας ενός ηγέτη μπορεί να καταστραφεί σε δύο μέρες ό,τι χτίστηκε σε πέντε χρόνια» αναφέρει. Προσθέτει ακόμη με πολύ νόημα ότι ο χρυσός κανόνας θα υιοθετηθεί από όλους τους εταίρους μας «είτε είναι στην αριστερά έιτε στη δεξιά».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη γειτονική Ισπανία και στην «αδυναμία της να είναι συνεπής στο ραντεβού των δεσμεύσεων που ανέλαβε».

Συνέκρινε την κατάσταση της Ισπανίας με εκείνη της Γαλλίας. «Χάρη στην εργασία και το θάρρος των Γάλλων, είμαστε μπροστά στην πορεία για τον περιορισμό των ελλειμμάτων στο 5,2% του ΑΕΠ το 2011».

Σε ό,τι αφορά το χρέος το δημόσιο χρέος της Γαλλίας, όπως είπε ο Σαρκοζί, θα ανέλθει στο 89,4% το 2013 ενώ αργότερα θα αποκλιμακωθεί για να διαμορφωθεί στο 80,2% το 2017.

Για το μεταναστευτικό ο κ. Σαρκοζί αναφέρει ότι θα μειώσει στο μισό τον αριθμό των μεταναστών που θα δέχεται η Γαλλία κάθε χρόνο: γύρω στις 100.000.

Ανακοίνωσε ακόμα ένα μέτρο που σαφώς θα ικανοποιήσει τους 15 εκατομμύρια συνταξιούχους της χώρας του: οι συντάξεις θα καταβάλλονται την πρώτη μέρα του μήνα, αντί της 8ης. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου.

Τρεις εβδομάδες πριν από το πρώτο γύρο των εκλογών, ο Σαρκοζί φαίνεται να προηγείται στις προτιμήσεις κατά περίπου 2% –η τραγωδία στην Τουλούζη μάλλον ενίσχυσε την δημοφιλία του– αλλά ο Ολάντ συγκεντρώνει μεγαλύτερα ποσοστά στο δεύτερο γύρο.

Πολλά όμως θα εξαρτηθούν από την κατανομή των δυνάμεων στον πρώτο γύρο και φυσικά από το πού θα κινηθούν οι ψήφοι των υπόλοιπων διεκδικητών πέρα των δύο επικρατέστερων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024