Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύλληψη άνδρα στο Κουβέιτ για βλασφημία κατά του Μωάμεθ μέσω Twitter

Σύλληψη άνδρα στο Κουβέιτ για βλασφημία κατά του Μωάμεθ μέσω Twitter

Οι Αρχές του Κουβέιτ συνέλαβαν έναν άνδρα διότι προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ με όσα έγραψε στο Twitter, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Η βλασφημία είναι ποινικό αδίκημα στο Κουβέιτ βάσει του νόμου περί Τύπου και εκδόσεων του 1961, αλλά δεν επισύρει την εσχάτη των ποινών, όπως στη γειτονική Σαουδική Αραβία, όπου η υπόθεση ενός σχολιογράφου ο οποίος αντιμετωπίζει παρόμοιες κατηγορίες έχει προσελκύσει τη διεθνή προσοχή.

Οι Αρχές του Κουβέιτ συνέλαβαν έναν άνδρα διότι προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ με όσα έγραψε στο Twitter, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η βλασφημία είναι ποινικό αδίκημα στο Κουβέιτ βάσει του νόμου περί Τύπου και εκδόσεων του 1961, αλλά δεν επισύρει την εσχάτη των ποινών, όπως στη γειτονική Σαουδική Αραβία, όπου η υπόθεση ενός σχολιογράφου ο οποίος αντιμετωπίζει παρόμοιες κατηγορίες έχει προσελκύσει τη διεθνή προσοχή.

Ο Κουβεϊτιανός, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, διέβαλε την ισλαμική πίστη και κατασυκοφάντησε τον προφήτη Μωάμεθ, τους συντρόφους και τη σύζυγό του, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του. Συνελήφθη αργά την Τρίτη και ανακρίνεται πριν να προσαχθεί σε δίκη.

Το υπουργείο εκφράζει «λύπη για την κακόβουλη χρήση των κοινωνικών δικτύων από ορισμένα πρόσωπα με σκοπό να προσβάλλουν βασικές ισλαμικές και πνευματικές αξίες [και] δεσμεύεται να επιδείξει μηδενική ανοχή στην καταπολέμηση τέτοιων σοβαρών κακουργημάτων», επισημαίνει ακόμη στην ανακοίνωσή του.

Ορισμένα ΜΜΕ στο Κουβέιτ δημοσιεύουν δηλώσεις του άνδρα, ο οποίος διαψεύδει τις σε βάρος του κατηγορίες. «Δεν θα προσβάλλω ποτέ τον προφήτη», φέρεται να δήλωσε, προσθέτοντας ότι κάποιος υπέκλεψε τον κωδικό του, κατέλαβε το λογαριασμό του και δημοσίευσε τα επίμαχα σχόλια. Η δήλωσή του, που δημοσιεύουν αρκετές από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του Κουβέιτ, δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί άμεσα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο δικαστήριο στο Κουβέιτ είχε καταδικάσει έναν άνδρα διότι προσέβαλε τους ηγέτες μοναρχιών του Περσικού Κόλπου και είχε αναρτήσει εμπρηστικά, σεκταριστικά σχόλια στο Διαδίκτυο, αλλά απελευθερώθηκε αμέσως διότι η ποινή του συμψηφίστηκε με το χρόνο της προφυλάκισής του, σύμφωνα με δικηγόρο ο οποίος ειδικεύεται στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024