Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πλοίο-φάντασμα του ιαπωνικού τσουνάμι εμφανίστηκε ανοιχτά του Καναδά

Πλοίο-φάντασμα του ιαπωνικού τσουνάμι εμφανίστηκε ανοιχτά του Καναδά

Ένα ιαπωνικό αλιευτικό πλοίο που είχε παρασυρθεί από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011 εντοπίστηκε να «περιπλανιέται» στα ανοιχτά των δυτικών ακτών του Καναδά. Το σκάφος μήκους 15 μέτρων εντοπίστηκε από αεροσκάφος της ακτοφυλακής σε μία περίπολο ρουτίνας στη Βρετανική Κολούμπια, και πιστεύεται ότι είναι το πρώτο μεγάλο αντικείμενο από εκατομμύρια τόνους συντριμμιών που έχει διασχίσει τον Ειρηνικό.

Ένα ιαπωνικό αλιευτικό πλοίο που είχε παρασυρθεί από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011 εντοπίστηκε να «περιπλανιέται» στα ανοιχτά των δυτικών ακτών του Καναδά.

Το σκάφος, σημαίας Χοκάιντο Ιαπωνίας και μήκους 15 μέτρων, εντοπίστηκε από αεροσκάφος της ακτοφυλακής σε μία περίπολο ρουτίνας στη Βρετανική Κολούμπια.

Πιστεύεται ότι είναι το πρώτο μεγάλο αντικείμενο από εκατομμύρια τόνους συντριμμιών που έχει διασχίσει τον Ειρηνικό, όπως μεταδίδει το BBC.

Το υπουργείο Μεταφορών του Καναδά παρακολουθεί το αλιευτικό πλοίο για ενδεχόμενη περιβαλλοντική μόλυνση ή παρακώλυση της θαλάσσιας κυκλοφορίας.

Το τσουνάμι που σάρωσε την Ιαπωνία άφησε πίσω του 25 τόνους συντριμμιών, όπως αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χαβάης.

Τέσσερις έως οκτώ εκατομμύρια τόνοι διαλύθηκαν στον ωκεανό, ενώ ένας με δύο τόνοι εξακολουθούν να επιπλέουν στην επιφάνεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024