Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν είμαστε σίγουροι» ότι ο ύποπτος για το φονικό στην Τουλούζη ζει, λέει η Γαλλία

«Δεν είμαστε σίγουροι» ότι ο ύποπτος για το φονικό στην Τουλούζη ζει, λέει η Γαλλία

Η γαλλική αστυνομία πολιορκεί για δεύτερη ημέρα κτίριο στην Τουλούζη, όπου έχει οχυρωθεί ο ύποπτος για τη δολοφονία επτά ατόμων στην περιοχή. «Δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι ζωντανός» λέει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η αστυνομία δεν είχε επαφή μαζί του στη διάρκεια της νύχτας. Η αστυνομία πραγματοποίησε εκρήξεις στη διάρκεια της νύχτας για εκφοβισμό του 23χρονου Γάλλου αλγερινής καταγωγής που θεωρείται ο δράστης των επιθέσεων στην Τουλούζη.

Η γαλλική αστυνομία πολιορκεί για δεύτερη ημέρα κτίριο στην Τουλούζη, όπου έχει οχυρωθεί ο ύποπτος για τη δολοφονία επτά ατόμων στην περιοχή. Στη διάρκεια της νύχτας ακούστηκαν πυρά και εκρήξεις, τις οποίες η αστυνομία πραγματοποίησε πιθανότατα για εκφοβισμό.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Κλοντ Γκεάν δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιος ότι ο οχυρωμένος στο σπίτι του στην Τουλούζη, Μοχαμέντ Μεράχ είναι ακόμη ζωντανός, καθώς η αστυνομία δεν είχε επαφή μαζί του στη διάρκεια της νύχτας.

Ο Ζαν-Κλοντ Γκεάν δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ότι δεν έχει υπάρξει επικοινωνία του υπόπτου με την αστυνομία από το βράδυ της Τετάρτης στις 22:30.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρίσκεται έξω από το πολιορκημένο κτίριο, η αστυνομία ανησυχεί μήπως ο 23χρονος Γάλλος, αλγερινής καταγωγής, πυροδότησε εκρηκτικά εντός του διαμερίσματος.

«Προτεραιότητά μας είναι να συλληφθεί ζωντανός» δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γκεάν, λέγοντας, πάντως, ότι είναι περίεργο το γεγονός ότι δεν ανιχνεύθηκαν κινήσεις εντός του πολιορκημένου διαμερίσματος, ούτε μετά την έκρηξη των παραθυρόφυλλων από την αστυνομία.

«Ακούσαμε δύο πυροβολισμούς και δεν ξέρουμε τι συνέβη» πρόσθεσε ο Ζαν Κλοντ-Γκεάν.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός είχε πει ότι ο ύποπτος είχε δηλώσει στην αστυνομία ότι θέλει να πεθάνει «με τα όπλα στα χέρια».

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εκρήξεις για εκφοβισμό του Μοχάμεντ Μέραχ, του νεαρού Γάλλο αλγερινής καταγωγής που θεωρείται ύποπτος για το μακελειό στο εβραϊκό σχολείο και τη δολοφονία στρατιωτών καταγόμενων από τη βόρεια Αφρική.

Οι Αρχές έχουν περικυκλώσει το διαμέρισμα του 23χρονου εδώ και περισσότερες από 24 ώρες στην κατοικία του.

Τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τη νύχτα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), μια τέταρτη στις 02:00 (03:00 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Κοτέ παβέ, όπου ο Μοχάμεντ Μέραχ πολιορκείται από τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Οι εκρήξεις έδωσαν την εντύπωση ότι γίνεται έφοδος από την επίλεκτη μονάδα της γαλλικής αστυνομίας Raid.

Στην πραγματικότητα είχαν στόχο να εκφοβίσουν τον Μοχάμεντ Μέραχ.

Θέλοντας να αυξήσουν την πίεση, οι αστυνομικοί έχουν διακόψει τις παροχές νερού, φυσικού αερίου και ηλεκτρικού στο σπίτι του.

«Έλεγε πως ήθελε να παραδοθεί, άλλαξε γνώμη, αυξάνουμε την πίεση για να παραδοθεί» δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Ελπίζουμε να αποφύγουμε την έφοδο, καθώς επιθυμούμε να πιάσουμε ζωντανό τον κ. Μέραχ ώστε να μπορέσει να δικαστεί» είχε δηλώσει το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν, θέλοντας να εξηγήσει γιατί οι επίλεκτες μονάδες δεν περνούν στη δράση.

Η Raid έκανε αρκετές απόπειρες την Τετάρτη να μπει στο διαμέρισμα, όπου κρύβεται ο Μέραχ αλλά κάθε φορά ακούγονταν από μέσα πυροβολισμοί.

Η πρώτη έφοδος τα ξημερώματα της Τετάρτης αντιμετωπίστηκε με καταιγισμό πυρών εκ μέρους του δράστη και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

ΟΜοχάμεντ Μέραχ έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, υποστηρίζοντας ότι έδρασε μόνος. Εμφανίζεται αμετανόητος και καυχιέται ότι «γονάτισε» τη Γαλλία.

Δήλωσε ότι του ζήτησε η Αλ Κάιντα να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας στη Γαλλία, αλλά εκείνος αρνήθηκε και ανέλαβε μία «γενική αποστολή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024