Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκρήξεις ακούστηκαν από το διαμέρισμα του εκτελεστή της Τουλούζης

Εκρήξεις ακούστηκαν από το διαμέρισμα του εκτελεστή της Τουλούζης

Σε επίθεση στο διαμέρισμα όπου βρίσκεται οχυρωμένος ο εκτελεστής της Τουλούζης προχώρησαν οι γαλλικές δυνάμεις μέσα στη νύχτα, καθώς έπειτα από σχεδόν 24 ώρες πολιορκίας οι διαπραγματευτές της αστυνομίας δεν κατόρθωσαν να πείσουν τον 23χρονο αλγερινής καταγωγής Μοχάμεντ Μέραχ να παραδοθεί. Ο αναπληρωτής δήμαρχος της Τουλούζης επιβεβαίωσε την επιχείρηση, ωστόσο πηγές του υπουργείου Εσωτερικών διευκρίνιζαν ότι πρόκειται για κινήσεις άσκησης πίεσης κατά του δράστη.

Σε επίθεση στο διαμέρισμα όπου βρίσκεται οχυρωμένος ο εκτελεστής της Τουλούζης προχώρησαν οι γαλλικές δυνάμεις μέσα στη νύχτα, καθώς έπειτα από σχεδόν 24 ώρες πολιορκίας οι διαπραγματευτές της αστυνομίας δεν κατόρθωσαν να πείσουν τον 23χρονο αλγερινής καταγωγής Μοχάμεντ Μέραχ να παραδοθεί.

Εκρήξεις ακούστηκαν από το σημείο και ο αναπληρωτής δήμαρχος της Τουλούζης, Ζαν-Πιερ Αβρίν, δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στο διαμέρισμα, όπου έχει οχυρωθεί ο δράστης έχοντας μαζί του ένα πραγματικό οπλοστάσιο -ένα καλάσνικοφ, ένα μικρό πολυβόλο Uzi, μικρότερα όπλα και πιθανώς χειροβομβίδες.

«Οι διαπραγματεύσεις έληξαν και η επίθεση ξεκίνησε» δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Αβρίν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης νωρίς τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ωστόσο δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγές του υπουργείου φέρεται να δήλωσαν ότι πρόκειται για την έναρξη μίας επιχείρησης που στοχεύει στο να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στον Μέραχ προκειμένου να παραδοθεί. Αξιωματούχος του ίδιου υπουργείου ανλφερε ότι οι αστυνομικέ δυνάμεις ανατίναξαν τα παντζούρια στα παράθυρα οτυ διαμερίσματος.

Η επιχείρηση σύλληψης του δολοφόνου της Τουλούζης εξελίχθηκε σε θρίλερ διαρκείας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να παραμένουν παραταγμένες έως αργά τη νύχτα της Τετάρτης έξω από το διαμέρισμα του νεαρού Γάλλου αλγερινής καταγωγής που θεωρείται υπαίτιος για το μακελειό στο εβραϊκό σχολείο και τη δολοφονία στρατιωτών καταγόμενων από τη βόρεια Αφρική.

Ο ίδιος είχε δηλώσει στις αστυνομικές δυνάμεις, που επεδιώκουν να τον συλλάβουν ζωντανό, πως επρόκειτο να παραδοθεί αρχικά το απόγευμα και εν συνεχεία το βράδυ της Τετάρτης. «Δεν έχει καμία επιθυμία να γίνει μάρτυρας. Προτιμά να μείνει ζωντανός» είχε επισημάνει ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν στους δημοσιογράφους.

Η Raid (ειδική μονάδα της γαλλικής αστυνομίας) έκανε αρκετές απόπειρες την Τετάρτη να μπει στο διαμέρισμα, όπου κρύβεται ο Μέραχ αλλά κάθε φορά ακούγονταν από μέσα πυροβολισμοί. Η πρώτη έφοδος τα ξημερώματα της Τετάρτης αντιμετωπίστηκε με καταιγισμό πυρών εκ μέρους του δράστη και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

ΟΜοχάμεντ Μέραχ έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, υποστηρίζοντας ότι έδρασε μόνος, βάσει της ενημέρωσης του Φρανουσά Μολέν στον Τύπο. Εμφανίζεται αμετανόητος και καυχιέται ότι «γονάτισε» τη Γαλλία.

Στις επαφές με τους αστυνομικούς, οι οποίοι προσπαθούσαν επί αμέτρητες ώρες να τον πείσουν να παραδοθεί, δεν εξέφρασε καμία μεταμέλεια παρά μόνο επειδή δεν κατάφερε να σκοτώσει περισσότερα άτομα, δήλωσε ο εισαγγελέας.

Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο ύποπτος σχεδίαζε άλλη μία επίθεση την Τετάρτη. Σκόπευε να σκοτώσει άλλον ένα στρατιώτη, καθώς και δύο αστυνομικούς, επίσης στην Τουλούζη.

Ο Μέραχ δήλωσε στους αστυνομικούς ότι αρνήθηκε να συμμετάσχει σε επίθεση αυτοκτονίας της Αλ Κάιντα, όμως αποδέχθηκε να αναλάβει μια γενική αποστολή με στόχο την επίθεση στο γαλλικό έδαφος, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κλοντ Γκεάν μιλώντας στο δελτίο του τηλεοπτικού δικτύου TF1.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024