Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερις οι νεκροί από την επίθεση ενόπλου στο εβραϊκό κολέγιο της Τουλούζης

Τέσσερις οι νεκροί από την επίθεση ενόπλου στο εβραϊκό κολέγιο της Τουλούζης

Στους τέσσερις αυξήθηκαν οι νεκροί από την επίθεση ενόπλου στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατοράχ στην Τουλούζη, καθώς ο μαθητής που νοσηλευόταν υπέκυψε στα τραύματά του. Πρόκειται για τρία παιδιά ηλικίας 10, 6 και 3 ετών και για έναν 30χρονο καθηγητή. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη που κατάφερε να διαφύγει. Το σημείο της επίθεσης επισκέφθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό εξέφρασε το Ισραήλ, ενώ σοκαρισμένος δήλωσε ο μεγάλος ραβίνος της Γαλλίας Ζιλ Μπερνχάιμ.

Στους τέσσερις αυξήθηκαν οι νεκροί από την επίθεση ενόπλου στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατοράχ στην Τουλούζη, καθώς ο μαθητής που νοσηλευόταν υπέκυψε στα τραύματά του. Πρόκειται για τρία παιδιά ηλικίας 10, 6 και 3 ετών και για έναν 30χρονο καθηγητή. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη που κατάφερε να διαφύγει με μοτοσικλέτα.

Στο σημείο της επίθεσης έσπευσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ενώ προγραμματίζει να το επισκεφτεί και ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα εβραϊκά σχολεία.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το περιστατικό να συνδέεται με τις δύο επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στην Τουλούζη και στο Μοντομπάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, την περασμένη εβδομάδα, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστεί ένας.

Ο Πατρίκ Ρουιμί, από το σύλλογο γονέων, δήλωσε σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου πως ένας άντρας άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων που περίμεναν να αρχίσει μία σχολική συγκέντρωση έξω από το σχολείο.

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση εξέφρασε το Ισραήλ. Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η χώρα του έχει εμπιστοσύνη στο Παρίσι «ότι θα ρίξει φως» στην υπόθεση.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την επίθεση αυτή και έχουμε εμπιστοσύνη στις γαλλικές αρχές ότι θα κάνουν τα πάντα για να ρίξουν φως στη τραγωδία αυτή και θα παραδώσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη» τόνισε ο Γιγκάλ Παλμόρ.

«Παρακολουθούμε την υπόθεση με συγκίνηση. Τα ισραηλινά ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις διέκοψαν τα προγράμματά τους για να μεταδώσουν λεπτομέρειες για την επίθεση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο μεγάλος ραβίνος της Γαλλίας Ζιλ Μπερνχάιμ δήλωσε πως αισθάνεται φρίκη για την επίθεση και πρόσθεσε πως μεταβαίνει στην Τουλούζη. «Είμαι ιδιαίτερα αναστατωμένος και αισθάνομαι φρίκη για την επίθεση» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή η βάρβαρη, δολοφονική πράξη θα λάβει μία εβραϊκή απάντηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Ραβίνων. «Η επίθεση αυτή αποτελεί επίθεση κατά της εβραϊκής κοινότητας στο σύνολό της. Εάν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τρομοκρατήσουν την εβραϊκή κοινότητα, η απάντησή μας είναι ότι δεν θα αφεθούμε στον εκφοβισμό» τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Ραβίνων υπόσχεται ότι θα συνεχιστεί η ανέγερση σχολείων, συναγωγών και η ίδρυση άλλων εβραϊκών θεσμών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024