Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λιγότερη δουλειά και περισσότερη χαρά ζητούν από τους γονείς τα παιδιά στην Ισπανία

Λιγότερη δουλειά και περισσότερη χαρά ζητούν από τους γονείς τα παιδιά στην Ισπανία

Λιγότερη δουλειά, περισσότερα χαμόγελα, αγκαλιές και φιλιά προτείνουν στους γονείς τους τα παιδιά στην Ισπανία για να μετριάσουν κάπως τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τη χώρα τους, σύμφωνα με έρευνα. Τα παιδιά, βάσει της έρευνας, θεωρούν πως οι γονείς τους μοιάζουν να ανησυχούν περισσότερο, να έχουν χειρότερη διάθεση και λείπουν πολύ περισσότερο σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την κρίση.

Λιγότερη δουλειά, περισσότερα χαμόγελα, αγκαλιές και φιλιά προτείνουν στους γονείς τους τα παιδιά στην Ισπανία για να μετριάσουν κάπως τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τη χώρα τους, σύμφωνα με έρευνα.

Η έρευνα, σε ένα δείγμα 1.200 παιδιών ηλικίας 6-12 ετών, έγινε από το Ινστιτούτο Ψυχολογίας της Ισπανίας (EOS) και έδειξε ότι τα παιδιά θεωρούν πως οι γονείς τους μοιάζουν να ανησυχούν περισσότερο, να έχουν χειρότερη διάθεση και λείπουν πολύ περισσότερο σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την κρίση.

Το 96% των παιδιών είπε ότι οι γονείς πρέπει να βελτιώσουν τις συνήθειές τους, δηλαδή να δουλεύουν λιγότερο, να κοιμούνται περισσότερο, ενώ σχεδόν το 50% πρότεινε να περνούν περισσότερο χρόνο παίζοντας μαζί τους, να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται.

Η Ισπανία έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στον ανεπτυγμένο κόσμο, σχεδόν 23%, και αντιμετωπίζει ήδη την δεύτερη ύφεση των τελευταίων τριών ετών.

«Η σωματική και ψυχολογική κατάσταση των γονιών μεταδίδεται στα παιδιά τους. Ένας εξαντλημένος γονιός έχει λιγότερο ενθουσιασμό και λιγότερο χρόνο να παίξει, κάτι που το παιδί καταλαβαίνει κι αυτό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την εξέλιξη και την μόρφωσή του» σχολίασε ο Φρανθίσκο Ροδρίγκεθ, παιδοψυχολόγος του EOS.

Περίπου το 40% των παιδιών που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας είπε ότι ακούει κάθε μέρα τη λέξη «κρίση», ένα 27% ανέφερε το όνομα «Μέσι» (ο Λιονέλ Μέσι, Αργεντινός ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα) και το 11% το όνομα «Κριστιάνο Ρονάλντο» (ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024