Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ταμπλόιντ Bild δεν δέχεται «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων που κατέχει

Η ταμπλόιντ Bild δεν δέχεται «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων που κατέχει

Με πηχυαίο τίτλο, όπως συνήθως, ανακοίνωσε η γερμανική Bild πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο PSI και κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα που κατέχει -έστω και εάν η ονομαστική τους αξία είναι μόλις 10.000 ευρώ. Η γερμανική εφημερίδα είχε αγοράσει τα ομόλογα πριν από τρεις μήνες για 4.815 ευρώ.

Με πηχυαίο τίτλο, όπως συνήθως, ανακοίνωσε η γερμανική Bild πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο PSI και κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα που κατέχει -έστω και εάν η ονομαστική τους αξία είναι μόλις 10.000 ευρώ.

Η γερμανική εφημερίδα είχε αγοράσει τα ομόλογα πριν από τρεις μήνες, το Δεκέμβριο του 2011, για 4.815 ευρώ -η συνολική ονομαστική τους αξία ήταν στα 10.000 ευρώ. Εάν τα ομόλογα έμπαιναν στο κούρεμα, η εφημερίδα θα έπαιρνε πίσω περίπου 3.000 ευρώ.

«Ήρθε η ώρα για τους μικρούς ιδιώτες πιστωτές να εγκαταλείψουν τμήμα των απαιτήσεών τους. Το ίδιο και για την Bild. Αλλά εμείς λέμε: όχι» διακηρύσσει η εφημερίδα στο φύλλο της Τετάρτης.

Απαριθμεί τρεις λόγους: «Διότι πρόκειται για στάχτη στα μάτια: οι ωριμάνσεις που αναμένονται μέχρι το 2042 είναι εκτός πραγματικότητας, αυτό δεν αρκεί να κάνει την Ελλάδα να ορθοποδήσει, νέες εκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα τον Απρίλιο».

Η εφημερίδα προσθέτει πως εάν πρόκειται να έχει κέρδη από τα ομόλογα αυτά, θα τα δωρίσει για φιλανθρωπικό σκοπό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024