Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Να ζητησουν οι Αφγανοί συγγνώμη για το Κοράνι ζητά ο Ρικ Σαντόρουμ

Να ζητησουν οι Αφγανοί συγγνώμη για το Κοράνι ζητά ο Ρικ Σαντόρουμ

Ο Ρικ Σαντόρουμ, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, υποστήριξε ότι οι Αφγανοί είναι αυτοί που πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη γιατί «αντέδρασαν υπερβολικά» στο κάψιμο των αντιτύπων του Κορανίου. Σκληρή γραμμή από τον Μιτ Ρόμνεϊ και τον Νιουτ Γκίνγκριτς.

Ο Ρικ Σαντόρουμ, υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, υποστήριξε ότι οι Αφγανοί είναι αυτοί που πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη γιατί «αντέδρασαν υπερβολικά» στο κάψιμο των αντιτύπων του Κορανίου.

Ο ακραίος συντηρητικός και χριστιανός πολιτικός διαβεβαίωσε ότι δεν έγινε «καμία σκόπιμη, ασεβής πράξη» από την πλευρά των αμερικανικών Αρχών στη στρατιωτική βάση του Μπάγκραμ, στα βόρεια της Καμπούλ, όταν πολλά αντίτυπα του Κορανίου κάηκαν τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη.

Σε δηλώσεις του στο NBC, είπε ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι και οι Αφγανοί πολίτες θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη «για τις επιθέσεις και τις δολοφονίες των στρατιωτών μας και επειδή αντέδρασαν υπερβολικά σε αυτό το λάθος που διαπράχθηκε από απροσεξία. Αυτό είναι το πραγματικό έγκλημα και όχι ό,τι έκαναν οι στρατιώτες μας».

Επιπλέον επέκρινε επίσης τη συγγνώμη του Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι δεν ήταν απαραίτητο κάτι τέτοιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντίπαλός του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Μιτ Ρόμνεϊ, που δήλωσε στο Fox News ότι η συγγνώμη του προέδρου Ομπάμα «ανησυχεί πολύ κόσμο».

Ο τρίτος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, ο Νιουτ Γκίνγκριτς, δήλωσε ότι αισθάνεται «βαθύτατα προσβεβλημένος» επειδή ο Ομπάμα δεν θεώρησε υπεύθυνο τον Καρζάι για το θάνατο των δύο Αμερικανών.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν μέσα στο υπουργείο Εσωτερικών της Καμπούλ, σε μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Σε επεισόδια που σημειώνονταν στη χώρα όλη την εβδομάδα με αφορμή τη βεβήλωση του Κορανιού έχουν χάσει τη ζωή τους περί τους 30 Αφγανούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024