Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πούτιν σαγηνεύει τη Ρωσία ως σπόρτσμαν, καλλιτέχνης, εραστής

Ο Πούτιν σαγηνεύει τη Ρωσία ως σπόρτσμαν, καλλιτέχνης, εραστής

Ο περιπετειώδης Βλαντιμίρ Πούτιν γοήτευσε πολλούς Ρώσους πετώντας με μαχητικά αεροπλάνα, κυνηγώντας τίγρεις, παίζοντας πιάνο και τραγουδώντας. Τώρα, πλασάρεται και ως ιδανικός εραστής για τους πρωτάρηδες ψηφοφόρους στις προεδρικές εκλογές. Τα χιουμοριστικά διαφημιστικά βίντεο φιγουράρουν σε ρωσικές ιστοσελίδες.

Ο περιπετειώδης Βλαντιμίρ Πούτιν γοήτευσε πολλούς Ρώσους πετώντας με μαχητικά αεροπλάνα, κυνηγώντας τίγρεις, παίζοντας πιάνο και τραγουδώντας. Τώρα, πλασάρεται και ως ιδανικός εραστής για τους πρωτάρηδες ψηφοφόρους στις προεδρικές εκλογές.

Η πρώτη φορά που ένας νεαρός ψηφοφόρος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κάλπη, μοιάζει πολύ με τη πρώτη φορά που θα κάνει έρωτα -αυτό είναι το μήνυμα των διαφημιστικών βίντεο που αναρτώνται σε ρωσικές ιστοσελίδες.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο, διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο perviiraz.ru, μια κοπέλα εξηγεί στο γιατρό της πόσο φοβάται να χάσει την παρθενιά της. «Καταλαβαίνετε γιατρέ, φοβάμαι πολύ, αν και διάλεξα από αγάπη» λέει η γυναίκα.

«Για όλους μας υπάρχει η πρώτη φορά» απαντά ο γιατρός. «Το κυριότερο είναι να εμπιστεύεστε αυτόν που επιλέξατε γιατί η εμπιστοσύνη είναι έρωτας» λέει, δείχνοντας με το βλέμμα μια φωτογραφία του Ρώσου πρωθυπουργού στο εξώφυλλο ενός περιοδικού

«Πούτιν: την πρώτη φορά, μόνο από έρωτα» είναι το σλόγκαν με το οποίο κλείνει η εικόνα.

Τα βίντεο δημιουργήθηκαν από τη διαφημιστική εταιρεία Aldus ADV, η οποία εξήγησε ότι ήθελε «να επισημάνει στους νέους την ανάγκη να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές». Δεν διευκρίνισε όμως ποιος της ζήτησε να δημιουργήσει τα βίντεο.

Πούτιν ο ήρωας

Ο ρόλος του κατάλληλου εραστή δεν είναι όμως ο μόνος που έχει αναλάβει ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Μεγάλο φαβορί των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, ο Πούτιν έκανε τα πάντα μετά την άνοδό του στην εξουσία το 2000 για να καλλιεργήσει την εικόνα του ανθρώπου της δράσης.

«Η ταύτιση του Πούτιν με ήρωα ανταποκρίνεται στις αξίες της πλειοψηφίας των Ρώσων. Το επάγγελμα του μυστικού πράκτορα έχει μια ρομαντική διάσταση και ο Πούτιν έχει μια χροιά ήρωα των λαϊκών παραμυθιών: δαμάζει τα άγρια ζώα, πολεμάει πάνω στο τατάμι του τζούντο, είναι ο Τσάρος-προστάτης» σχολιάζει η πολιτειολόγος Όλγα Μεφοντίεβα.

«Ο Πούτιν διαδέχτηκε τον εξασθενημένο και ηλικιωμένο πρόεδρο Γέλτσιν. Υπήρχε στη Ρωσία ένα αίτημα για πυγμή, για έναν πρόεδρο που φαίνεται στιβαρός και δυναμικός» προσθέτει ο Γκλεμπ Παβλόφσκι, πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου.

Ο πρώην πράκτορας της KGB προέταξε την προτίμησή του στις πολεμικές τέχνες: έχοντας μαύρη ζώνη του τζούντο, εμφανιζόταν συχνά να νικάει τους αντιπάλους του στη διάρκεια επισκέψεων σε αθλητικά κέντρα.

Λάτρης του σκι, προσγείωσε ελικόπτερο σε μια κορυφή του Καυκάσου για να δοκιμάσει τις πίστες για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι.

Στα 58 του χρόνια λάτρεψε το χόκεϊ στον πάγο και μερικούς μήνες αργότερα προπονείτο με θρύλους αυτού του αρρενωπού αθλήματος, στέλνοντας επανειλημμένα τη μπάλα στα δίχτυα.

Γυμνός από τη μέση και πάνω, φωτογραφήθηκε να κάνει ιππασία με το τουφέκι στο χέρι, αποδεικνύοντας στους συμπατριώτες του ότι αν και μεσήλικος είναι σε πλήρη φόρμα.

Η τηλεόραση τον έδειχνε συχνά να στέκεται κοντά σε άγρια ζώα, να ρίχνει υποδερμικές σαΐτες σε μια τίγρη η οποία, να ρίχνει με τη βαλλίστρα σε μια φάλαινα στον Ειρηνικό, μέσα σε ένα φουσκωτό που τιναζόταν σε κύματα τριών μέτρων.

«Εγώ δεν φοβάμαι τίποτα» είχε απαντήσει στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για τον κίνδυνο από μια τέτοια θαλάσσια έξοδο.

Είχε επίσης εμφανιστεί να χαϊδεύει μια (κοιμισμένη) πολική αρκούδα, να κάνει κατάδυση σε βάθος 1.400 μέτρων στη λίμνη Βαϊκάλη, να κάνει ράφτινγκ στην ίδια περιοχή, ακόμα και να βουτά για να τοποθετήσει έναν πομπό στην πλάτη ενός οξύρρυγχου.

Κατά τα φαινόμενα είναι επίσης άνετος στην τάιγκα της Σιβηρίας όταν κινείται στο χιόνι πάνω σε μια Harley-Davidson. Ο Πούτιν εντυπωσίασε ακόμη και στο τιμόνι μιας F1 τρέχοντας σε ένα γύρο στην Αγία Πετρούπολη με ταχύτητα 240 χλμ. την ώρα.

Ακόμα εντυπωσιακότερη ήταν η πτήση με διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος προς την Τσετσενία, ή με πυροσβεστικό αεροπλάνο στις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν το καλοκαίρι του 2010 στη Ρωσία.

Ο Πούτιν δεν έκρυψε το ταλέντο του και στον καλλιτεχνικό τομέα: Σε μια συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό στην Αγία Πετρούπολη, έπαιξε λίγες νότες στο πιάνο και τραγούδησε το Blueberry Hill του Λούις Άρμστρονγκ.

Σε μια άλλη φιλανθρωπική βραδιά, ο πίνακας ζωγραφικής που φιλοτέχνησε μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας πουλήθηκε για 860.000 ευρώ.

Τα κατορθώματα του προέδρου επεκτείνονται όμως και στο χώρο της θρησκείας: εδώ και πέντε χρόνια, μια αίρεση με έδρα το Νίζνι-Νοβγκορόντ του Βόλγα τον λατρεύει πιστεύοντας ότι είναι μετενσάρκωση του Αγίου Παύλου.

Ο ιδεολόγος του Κρεμλίνου Βλαντισλάβ Σούρκοφ έχει δηλώσει εξάλλου ότι ο Πούτιν «είναι ένας άνθρωπος που ο Θεός και η μοίρα έστειλαν στη Ρωσία σε μια δύσκολη περίοδο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024