Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το TIME... συρρικνώνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ο «τσάρος» εξοργίζεται

Το TIME… συρρικνώνει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ο «τσάρος» εξοργίζεται

Για «ρωσοφοβία» και «πουτινοφοβία» κατηγορεί εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν το αμερικανικό περιοδικό Time με αφορμή το τελευταίο εξώφυλλο της διεθνούς έκδοσης που απεικονίζει έναν μικροσκοπικό Πούτιν και μιλά για «την απίστευτη συρρίκνωση του πρωθυπουργού της Ρωσίας». Εν όψει της προεδρικής αναμέτρησης που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Πούτιν στο Κρεμλίνο, το TIME αναφέρει ότι θα κερδίσει μεν μια τρίτη θητεία ως πρόεδρος, όμως η εξουσία του είναι πιο εύθραυστη από ποτέ, και αυτό κάνει τον κόσμο ένα επικίνδυνο μέρος...

Για «ρωσοφοβία» και «πουτινοφοβία» κατηγορεί εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν το αμερικανικό περιοδικό Time με αφορμή το τελευταίο εξώφυλλο της διεθνούς έκδοσης που απεικονίζει έναν μικροσκοπικό Πούτιν και μιλά για «την απίστευτη συρρίκνωση του πρωθυπουργού της Ρωσίας». Εν όψει της προεδρικής αναμέτρησης που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Πούτιν στο Κρεμλίνο, το TIME αναφέρει ότι θα κερδίσει μεν μια τρίτη θητεία ως πρόεδρος, όμως η εξουσία του είναι πιο εύθραυστη από ποτέ, και αυτό κάνει τον κόσμο ένα επικίνδυνο μέρος…

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, άσκησε δριμεία κριτική μέσα από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού Kommersant-FM, λέγοντας πως «με μεγάλη βεβαιότητα μπορεί να πει κανείς ότι αυτός που έγραψε αυτές τις λέξεις είναι ένας πολύ ‘ρωσόφοβος’ και ‘πουτινόφοβος’ άνθρωπος».

Και αυτή η φοβία τον τυφλώνει, δεν του επιτρέπει να εκτιμήσει αντικειμενικά την πραγματικότητα» υπογράμμισε.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, να εξηγούμε τις δράσεις που αναλαμβάνουμε, είμαστε έτοιμοι να τα εξηγήσουμε όλα σε όποιον το επιθυμεί. Κατά τον ίδιο τρόπο όμως, δεν θα δώσουμε εξηγήσεις σε κάποιους, γιατί δεν έχει κανένα νόημα να το κάνουμε» συνέχισε ο Πεσκόφ.

Επί προεδρίας του, το 2007, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε γίνει το πρόσωπο της χρονιάς του ΤΙΜE.

Μετά τις αμφιλεγόμενες βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα άνευ προηγούμενου κύμα αμφισβήτησης -το οποίο, κατά τους υποστηρικτές του, έχει ενορχηστρωθεί από τη Δύση.

Ο Πούτιν άφησε την προεδρία το 2008 αδυνατώντας βάσει Συντάγματος να διεκδικήσει τρίτη συνεχή προεδρική θητεία. Άφησε τον Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στο πόστο του, και προσεχώς ετοιμάζεται να επανέλθει στο Κρεμλίνο «δίνοντας» στον Μεντβέντεφ την πρωθυπουργία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024