Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες νεκροί σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μπουένος Αϊρες

Δεκάδες νεκροί σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μπουένος Αϊρες

Τουλάχιστον 49 άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 600 τραυματίστηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Μπουένος Άιρες, όταν αμαξοστοιχία μπήκε στον σιδηροδρομικό σταθμό Once και προσέκρουσε στο προστατευτικό πλαίσιο, στο τέρμα της αποβάθρας. Πρόκειται για μια από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες στην ιστορία της χώρας.

Τουλάχιστον 49 άτομα, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σκοτώθηκαν και περισσότερα από 600 τραυματίστηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Μπουένος Άιρες, όταν αμαξοστοιχία μπήκε στον σιδηροδρομικό σταθμό Once και προσέκρουσε στο προστατευτικό πλαίσιο, στο τέρμα της αποβάθρας.

Αρχικά, ο υπουργός Μεταφορών, Χουάν Πάμπλο Σκιάβι, είχε μιλήσει για 340 πολυτραυματίες, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως τη ζωή τους στο δυστύχημα έχουν χάσει 48 ενήλικες και ένα παιδί, ενώ εκατοντάδες άλλοι έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα. Πρόκειται για το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αργεντινή εδώ και τέσσερις δεκαετίες.
{{{ map }}}

Οι Αρχές στην πρωτεύουσα ανακοίνωσαν ότι το τρένο, που μετέφερε 2.000 επιβάτες, παρουσίασε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης.

«Το δυστύχημα είναι πολύ σοβαρό. Τα βαγόνια σφήνωσαν το ένα με το άλλο. Ένα μπήκε σε βάθος έξι μέτρων μέσα στο μπροστινό του. Όλα έχουν καταγραφεί σε βίντεο και θα τα μελετήσουμε» πρόσθεσε ο υπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024