Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μαρίν Λεπέν για τους υπηρέτες του κεφαλαίου και το κρέας χαλάλ στο Παρίσι

Η Μαρίν Λεπέν για τους υπηρέτες του κεφαλαίου και το κρέας χαλάλ στο Παρίσι

Υπηρέτες του χρηματοοικονομικού συστήματος χαρακτήρισε αμφότερους τους Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, ανεβάζοντας τους τόνους σε προεκλογική ομιλία την Κυριακή στη Λίλλη, ενόσω πασχίσει να συγκεντρώσει τις υπογραφές που θα της επιτρέψουν να θέσει επίσημα υποψηφιότητα για τη γαλλική προεδρία. Την ώρα που η Λεπέν μιλούσε για τη «θανάσιμη» παγκοσμιοποίηση και μετανάστευση, το γαλλικό υπουργείο Τροφίμων διέψευδε χθεσινές καταγγελίες της ότι παντού στο Παρίσι πωλείται μόνο κρέας χαλάλ, βόειο που έχει σφαγιαστεί με την ισλαμική πρακτική.

Υπηρέτες του χρηματοοικονομικού συστήματος χαρακτήρισε αμφότερους τους Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ η αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, ανεβάζοντας τους τόνους σε προεκλογική ομιλία την Κυριακή στη Λίλλη. Την ώρα που η Λεπέν μιλούσε για τη «θανάσιμη» παγκοσμιοποίηση και μετανάστευση, το γαλλικό υπουργείο Τροφίμων διέψευδε χθεσινές καταγγελίες της επικεφαλής της ακροδεξιάς ότι παντού στο Παρίσι πωλείται μόνο κρέας χαλάλ, βόειο που έχει σφαγιαστεί με το παραδοσιακό τελετουργικό του Ισλάμ.

Οι δημοσκοπήσεις «δίνουν» στην Μαρίν Λεπέν ένα ποσοστό της τάξεως του 15% φέρνοντας την αρχηγό του Εθνικού Μετώπου στην τρίτη θέση μετά τους Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί, όμως πασχίσει να συγκεντρώσει τις 500 υπογραφές δημάρχων που απαιτούνται ώστε να μπορέσει να καταθέσει επισήμως υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές.

Η προεκλογική της ομιλία ήλθε στο πλαίσιο διήμερου συνεδρίου του Εθνικού Μετώπου στη Λίλλη και αναλώθηκε στις καταστροφικές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης και της μετανάστευσης, με την κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν να προειδοποιεί για καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία και την εθνική ταυτότητα της Γαλλίας, όπως αναφέρει το δίκτυο France 24.

«Δεν υπάρχει αριστερά, δεν υπάρχει δεξιά, μόνο δύο υποψήφιοι που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των αγορών και των τραπεζών» είπε η Λεπέν χαρακτηρίζοντας τους Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ «υπηρέτες» του κεφαλαίου.

Η Μαρίν Λεπέν είχε, εν τω μεταξύ, καταγγείλει κατά τις εργασίες του συνεδρίου το Σάββατο ότι σε όλη την περιφέρεια του Παρισιού διατίθεται χωρίς καμία εξαίρεση μόνο χαλάλ, κρέας που προέρχεται από ζώο που έχει σφαγιαστεί με το παραδοσιακό ισλαμικό τελετουργικό, χαράζοντάς το στο λαιμό (χαλάλ σημαίνει στα αραβικά ‘επιτρεπόμενο, θεμιτό’».

Η ίδια δήλωσε ότι θα κινηθεί δικαστικά κόντρα σε ορισμένες από τις πιο γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Γαλλία με την κατηγορία ότι παραπλανούν τους καταναλωτές, όπως μεταδίδει το Radio France Internationale.

Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Τροφίμων αντέκρουσε την Κυριακή τους ισχυρισμούς της Λεπέν, τονίζοντας ότι το κρέας χαλάλ παρέχεται από παραγωγούς μόνο εφόσον ζητηθεί και όχι συστηματικά. Ο πρόεδρος της ένωσης προμηθευτών κρέατος στη Γαλλία κατήγγειλε ταυτόχρονα ότι κρύβονται πολιτικά κίνητρα πίσω από τις καταγγελίες της αρχηγού της ακροδεξιάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024