Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η Ευρώπη σκοτώνει την Ελλάδα» λέει ο αρχηγός της ιταλικής κεντροαριστεράς

«Η Ευρώπη σκοτώνει την Ελλάδα» λέει ο αρχηγός της ιταλικής κεντροαριστεράς

Επίθεση-«φωτιά» από τον αρχηγό του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, εταίρου της κυβέρνησης Μόντι, για τη στάση της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας. «Μπορεί κανείς να ζητήσει από μια χώρα να βαδίσει προς τη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά όχι να τη δολοφονήσει» λέει ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι. «Ντρέπομαι γι' αυτή την Ευρώπη. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς μια τέτοια καταστροφή» τονίζει ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς στη σφοδρότερη κριτική που έρχεται από την Ιταλία κατά της πολιτικής που ακολουθούν τα ευρωπαϊκά κέντρα για την ελληνική κρίση χρέους.

Επίθεση-«φωτιά» από τον αρχηγό του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, εταίρου της κυβέρνησης Μόντι, για τη στάση της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας. «Μπορεί κανείς να ζητήσει από μια χώρα να βαδίσει προς τη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά όχι να τη δολοφονήσει» λέει ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

«Ντρέπομαι γι’ αυτή την Ευρώπη. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς μια τέτοια καταστροφή» τονίζει ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς στη σφοδρότερη κριτική που έρχεται από την Ιταλία κατά της πολιτικής που ακολουθούν τα ευρωπαϊκά κέντρα για την ελληνική κρίση χρέους.

«Πολλοί από εκείνους που ζητούν σήμερα από την Ελλάδα ενάρετη συμπεριφορά, επωφελήθηκαν από τα ελαττώματα της χώρας και αποκόμισαν κέρδη από το ελληνικό χρέος» σημειώνει ο Μπερσάνι.

«Όλα αυτά, τώρα, δεν μπορεί να τα πληρώσει ο απλός κόσμος» τονίζει για να προσθέσει ότι «οι Έλληνες είναι όπως οι Ιταλοί και οι Γάλλοι και η Ευρώπη πρέπει να ξαναβρεί τα χαρακτηριστικά αλληλεγγύης της και από τα προοδευτικά κόμματα πρέπει να υψωθεί μια ισχυρή φωνή».

«Το σχέδιο που επιβάλλεται στην Ελλάδα οδηγεί σε αποτυχία και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι το επινόησαν τα κόμματα της κεντροδεξιάς» δήλωσε από την πλευρά του ο υπεύθυνος Οικονομικών Θεμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος Στέφανο Φασίνα.

Στην Ιταλία είναι έντονο το κύμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και αποτυπώνεται και μέσω των κοινωνικών δικτύων. Ενδεικτικά την Κυριακή, όταν η Αθήνα καιγόταν πριν την ψήφιση του νέου Μνημονίου που συνοδεύεται από μέτρα εξαθλίωσης των πολιτών, πολλοί χρήστες του Facebook και του Twitter αναρτούσαν στο προφίλ τους τη φράση «Συμπαράσταση στον ελληνικό λαό».

Μιλώντας την Τετάρτη ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι προειδοποίησε για υποδαύλιση επικίνδυνων διχασμών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εσφαλμένο διαχωρισμό «σε καλούς και κακούς» εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Υπογράμμισε πως η «σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η Ελλάδα είναι μάλλον υπερβολική». Ο Μόντι, η ομιλία του οποίου διακόπηκε αρκετές φορές από χειροκροτήματα, είπε πως και οι ισχυρές χώρες της Ευρωζώνης φέρουν ευθύνη για την αποδυνάμωση των δημοσιονομικών κανονισμών, υπερασπίστηκε τις πολιτικές λιτότητας και τάχθηκε ξανά υπέρ του ευρωομολόγου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024