Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυρώσεις σε Γάλλο βουλευτή που αρνείται ότι διώχτηκαν ομοφυλόφιλοι από τους ναζί

Κυρώσεις σε Γάλλο βουλευτή που αρνείται ότι διώχτηκαν ομοφυλόφιλοι από τους ναζί

Αυστηρές κυρώσεις αναμένεται να επιβληθούν σε Γάλλο βουλευτή ο οποίος αρνήθηκε ότι οι Γάλλοι ομοφυλόφιλοι διώχθηκαν από τους ναζί στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Κριστιάν Βανέστ, που ανήκει στο κυβερνών κόμμα UMP του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμά του να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Αυστηρές κυρώσεις αναμένεται να επιβληθούν σε Γάλλο βουλευτή ο οποίος αρνήθηκε ότι οι Γάλλοι ομοφυλόφιλοι διώχθηκαν από τους ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Κριστιάν Βανέστ, που ανήκει στο κυβερνών κόμμα UMP του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμά του να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και να διαγραφεί από το κόμμα, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Ζαν-Φρανσουά Κοπέ.

«Η πολιτική ομάδα στο σύνολό της καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις απαράδεκτες, βαθιά σοκαριστικές και ρατσιστικές δηλώσεις», επισήμανε ο ίδιος.

Οι κυρώσεις σε βάρος του Βανέστ αναμένεται να επικυρωθούν στη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης της πολιτικής ομάδας του UMP.

Σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο libertepolitique με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου, ο Βανέστ φαίνεται να δηλώνει ότι «υπάρχει ένας διάσημος μύθος για την μεταφορά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των ομοφυλοφίλων».

» Προφανώς ο Χίμλερ είχε προσωπικά προβλήματα με τους ομοφυλόφιλους. Στη Γερμανία διώχθηκαν και μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης περίπου 30.000 άνθρωποι, όμως αυτό δεν συνέβη αλλού», σημείωσε ο Βανέστ.

Πρόσθεσε ότι «δεν διώχθηκαν οι ομοφυλόφιλοι στη Γαλλία».

Ο Βανέστ έχει προκαλέσει και παλιότερα με τις δηλώσεις του: το 2010 είχε ισχυριστεί ότι η ομοφυλοφιλία συνδέεται με την παιδεραστία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024