Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίπληξη, αλλά όχι τιμωρία για τους Αμερικανούς πεζοναύτες που πόζαραν με σημαία των ναζί

Επίπληξη, αλλά όχι τιμωρία για τους Αμερικανούς πεζοναύτες που πόζαραν με σημαία των ναζί

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η φωτογραφία που έκανε το γύρο του Διαδικτύου και στην οποία εμφανίζονται Αμερικανοί πεζοναύτες να ποζάρουν με σημαία των ναζί. Πάντως, η διοίκηση της στρατιωτικής βάσης Πέντλετον ανακοίνωσε ότι οι πεζοναύτες δέχθηκαν επίπληξη, αλλά δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις.

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η φωτογραφία που έκανε το γύρο του Διαδικτύου και στην οποία εμφανίζονται Αμερικανοί πεζοναύτες να ποζάρουν με σημαία των ναζί.

Πάντως, η διοίκηση της στρατιωτικής βάσης Πέντλετον ανακοίνωσε ότι οι πεζοναύτες δέχθηκαν επίπληξη, αλλά δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις.

Οι Αρχές είχαν ενημερωθεί για το θέμα από το Νοέμβριο του 2011, μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας. Το συμβάν χρονολογείται από το Σεπτέμβριο του 2010.

«Το συμβάν δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα. Τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό αναγνώρισαν ότι το [ναζιστικό] σύμβολο θα μπορούσε να ερμηνευτεί με άσχημο τρόπο και δεν συμμορφωνόταν προς τις αξίες του Σώματος Πεζοναυτών» ανέφερε ανακοίνωση της διοίκησης.

«Ο διοικητής έκρινε ότι δεν είναι αναγκαία καμιά πειθαρχική κύρωση. Αλλά υπενθύμισε σε όλους τους Πεζοναύτες της μονάδας ότι τέτοια συμπεριφορά δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και εάν επαναληφθεί θα τιμωρηθεί» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τον περασμένο μήνα, το Πεντάγωνο άρχισε έρευνα για ένα βίντεο που απεικόνιζε Πεζοναύτες να ουρούν πάνω στις σορούς αφγανών ανταρτών.

Ο υπουργός Άμυνας Λίο Πανέτα είχε χαρακτηρίσει την πράξη τους απεχθή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024